Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,25 Ft
Euró
388,20 Ft
Font
456,38 Ft
Bitcoin
67,433 $

Szent a béke: visszatértek a letiltott zenék a TikTokra

A hírek szerint a TikToknak és a Universal Music Groupnak sikerült megegyezniük, így számos előadó alkotása újra elérhetővé vált a közösségi platformon.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Mint ismert, néhány hónapja háború kezdődött a világ egyik legnagyobb zenei kiadója, a Universal Music Group és a TikTok üzemeltetői között, amelynek eredményeként számos világsztár – például Taylor Swift, Billie Eilish, Harry Styles, Ariana Grande, akiket a Universal képvisel – szerzeményei eltűntek a platformról.

Mint kiderült, annak következménye volt ez, hogy a videómegosztó tulajdonosa és a zenekiadó nem tudott egyezségre jutni a jogdíjakat illetően, az addigi megállapodás pedig január 31-én lejárt. Később a TikTok és a Universal Music Group is egy levélben tájékoztatta az embereket a történtekről, amelyben mindkét fél a másik kicsinyességét és kapzsiságát hangoztatta. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Majd április közepén némi előrelépés történt az ügyben, Taylor Swift tartalmai váratlanul újból elérhetővé váltak a TikTokon, ám nemrégiben teljesen megoldódott a helyzet, többek közt Drake és a Universal többi előadója is visszatért a rövid videós szolgáltatásba – írja az Origo a The Verge-re hivatkozva.

Mint az a cikkből kiderül, a TikTok és a Universal közleménye szerint csak sikerült tető alá hozni az új licencszerződést, továbbá a jövőben együtt fognak dolgozni azon, hogy megvédjék az emberi művészetet és a zeneipar gazdaságát a felelőtlenül használt, generatív mesterséges intelligenciás eszközök által jelentett veszélyektől.

Ezen túlmenően a TikTok jobb szerzőmegjelöléssel, hasznosabb analitikai szolgáltatással, továbbá integrált jegyeladási rendszerrel fogja segíteni a zenészeket – teszik hozzá. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerint nem zárható ki ennek lehetősége.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.