Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Dublőrrel segített a jogsiszerzésben egy kecskeméti férfi, 700 ezret kapott érte

Vádat emeltek egy kecskeméti férfi ellen, aki gépjárművezető oktatóként és vizsgabiztosként dolgozó ismerősei befolyásolására hivatkozva sikeres forgalmi vizsga elintézését ígérte.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

A vádirat szerint egy nagykőrösi férfi jogosítványt szeretett volna szerezni, majd több sikertelen forgalmi vizsga után 2020 novemberében – feleségével együtt – felkereste a kecskeméti férfit, ugyanis ismerősétől azt hallotta, hogy ő segíteni tud a jogosítvány megszerzésében.  A beszélgetés során a vádlott azt a látszatot keltette a párnak, hogy gépjárművezető oktatóként és vizsgabiztosként dolgozó ismerősei befolyásolásával el tudja intézni a sikeres forgalmi vizsgát, amiért 700 ezer forintot kért.

A pár az ajánlatot elfogadta, s végül abban állapodtak meg, hogy a kért összeg felét előre, a másik felét a sikeres forgalmi vizsgát követően fizetik meg. Ám a vádlott férfi nem fizette le a szakoktatót és a vizsgabiztost, ehelyett felkért egy, az eljárás során ismeretlenül maradt személyt, hogy a nagykőrösi férfi helyett vizsgázzon le. Az illető a forgalmi vizsgán megjelent, magát hamis ideiglenes személyi igazolvánnyal a nagykőrösi férfiként igazolta és sikeresen le is vizsgázott.

Így a gyanúsított jogosítványt szerzett, míg a vádlott megkapta a 700 ezer forint másik felét. Az egyik vizsgabiztosnak azonban gyanússá vált, hogy a vizsgázó férfi nem volt korábbról ismerős a számára, pedig elvileg már többször megbukott. Az ügyészség időközben jelezte a kormányhivatalnak az esetet, így a nagykőrösi férfi jogosítványát azóta feltehetően vissza is vonták – írja az MTI Négyessyné Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivőjének közleményére hivatkozva.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség a jogosítványra vágyó férfival és a feleségével szemben befolyásvásárlás és közokirat-hamisítás miatt az eljárást 2 évre felfüggesztette. A jogosítványt pénzért intéző kecskeméti férfit befolyással üzérkedéssel és közokirat-hamisítással vádolják, ügyében a Kecskeméti Törvényszék dönt – tették hozzá. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy néhány hete jogosítvány nélkül száguldozó férfit fogtak a szegedi rendőrök.

.