18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.

...svg content...Fotó: Unsplash/Benigno Hoyuela
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kuandyk Bishimbajev üzletember, Kazahsztán volt gazdasági minisztere bíróság elé került, miután megvádolták, hogy halálra verte feleségét. Nem tudni, hogy valóban bíróság elé került volna-e, ha nem kerül nyilvánosságra egy biztonsági kamerás felvétel, melyen tisztán látszik, hogy a férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étteremben a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta feleségét, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az étterem padlóján életét vesztette.

A bíróságon bemutatott megdöbbentő felvételeket, melyeken Kazahsztán volt gazdasági minisztere látható, amint egy családi étteremben halálra veri feleségét, az interneten közvetítették. Miután nyilvánosságra került a felvétel az egész ország megmozdult, s emberek tízezrei írtak alá petíciókat, melyekben új törvényeket követelnek a bántalmazásban bűnösök felelősségre vonása érdekében. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

A 44 éves Bishimbayev tárgyalása az első az országban, melyet online közvetítettek, így mind a 19 millió kazahsztáni lakos számára könnyen hozzáférhetővé vált. A volt politikus már korábban is széles körben ismert volt, mivel 2018-ban megvesztegetés miatt börtönbe került. Tízéves büntetéséből kevesebb mint két évet töltött börtönben, mielőtt kegyelmet kapott.

Bishimbajevet azzal vádolták, hogy megkínozta és megölte feleségét, miután az tavaly novemberben meghalt. Hetekig ártatlanságát hangoztatta, de a múlt hónapban a bíróságon elismerte, hogy megverte a nőt, azt állítva, hogy „akaratlanul” okozta a halálát. A 31 éves Saltanat Nukenovát novemberben találták holtan az étteremben, mely férje egyik rokonának tulajdonában volt. Órákkal a felvétel rögzítése után a nő súlyos agysérülésben életét vesztette.

Bishimbayev ügyvédei kezdetben azt állították, hogy az orvosi bizonyítékok, melyek szerint a nő a fejére mért többszöri ütésbe halt bele, nem felelnek meg a valóságnak, és úgy próbálták beállítani a halálos áldozatot, mint aki „féltékenységre és erőszakra hajlamos” volt, ám a kamerafelvétel egyértelműen bebizonyította, hogy az ügyvédek állításai köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.

Egy 2018-as, az UN Women által támogatott tanulmány szerint Kazahsztánban évente mintegy 400 nő hal meg családon belüli erőszak következtében, noha ezek jelentős része soha nem kerül nyilvánosságra, mivel nem kerül bejelentésre.