Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,654 $

További Hírek

A hadsereg számolt be arról, hogy az etiópiai Amhara régió erői, melyek a szövetségi csapatokat támogatták a szomszédos Tigrében, az immáron két éve tartó polgárháborúban, a nemrég bejelentett tűzszünet értelmében kivonultak a területről.

Mintegy 2500 amerikai katona vesztette életét Afganisztánban, egy olyan konfliktusban, mely az USA történetének leghosszabb háborúját hozta.

Miután a Közép-afrikai Köztársaság szemmel láthatóan szorosabbra kívánja fűzni kapcsolatát Moszkvával, Franciaország a kivonulás mellett döntött.

Az Energoatom vezetője vasárnap kijelentette, egyre több arra utaló jel van, hogy az oroszok el akarják hagyni a zaporizzsjai atomerőművet, melyet nem sokkal az invázió kezdete után, márciusban foglaltak el.

Ben Wallace lényegi kérdést fogalmazott meg a háború kapcsán, amit vélhetően egyre több orosz is feltett már.

A Kreml szóvivője szerint nem megalázó, hogy az orosz csapatok kivonultak abból a városból, melyet szeptember végén ünnepélyesen annektáltak Oroszországhoz.

Mark Milley amerikai tábornok úgy látja, az oroszok erők Herszonból történő kivonulása azt jelenti, hogy lehetőség nyílik a béketárgyalások megkezdésére.

Az ukrán elnök és a brit miniszterelnök is ugyanazon állásponton van: mindketten úgy vélik, hogy az oroszok Herszonból való kivonulása hatalmas előrelépés, és jelentős eredmény az ukrán fegyveres erők számára.

A multinacionális vállalat hétfőn jelentette be, hogy itt a vége.

A francia vezérkari főnök hétfőn bejelentette, az utolsó francia katonák is elhagyták az afrikai országot.