Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,21 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
66,631 $

Kivonul egy országból a McDonald’s, ezzel együtt 12 éttermet zár be

A McDonald’s képviseletében eljáró ügyvéd szerint a fennálló problémák miatt hozták meg ezt a döntést.

Fotó: Unsplash
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az amerikai vállalat ügyvédje, Sanath Wijewardane tudatta vasárnap, miszerint a McDonald’s megszünteti együttműködését srí lankai franchise partnerével, az Abans-szal, és az országban található 12 éttermet bezárja. Mint mondta, az anyavállalat „standard problémák” miatt határozott úgy, hogy megszakítja kapcsolatát a helyi partnerrel.

„Ennek eredményeképpen a cég nem végez tovább üzleti tevékenységet Srí Lankán. Ám a jövőben fennál a lehetőség egy új franchise partner keresésére és ezzel egyidejűleg a piacra való visszatérésre” – tette hozzá Wijewardane. Az Abans csoportot képviselő szóvivő nem kívánt nyilatkozni az ügyben – számolt be a Portfolio a Reutersre hivatkozva. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

Korábban megírtuk: kamionból árulja burgereit a McDonald’s, míg újra nem nyit a Nyugati téri éttermük. A bezárásra egy átalakítás miatt volt szükség, s várhatóan fél éven belül végeznek az ezzel kapcsolatos munkálatokkal. A kamion nyitvatartása és az egyéb részletek kapcsán ebben a cikkben írtunk bővebben.

Míg a múlt héten arról érkezett hír, hogy informatikai problémák miatt számos országban, köztük az Egyesült Királyságban, Japánban, Ausztráliában és Új-Zélandon is ellehetetlenült az ételrendelés a McDonald’s éttermeiben. Többen is erről panaszkodtak a közösségi médiában, miután sikertelenül próbáltak vásárolni a gyorséttermi óriáscégtől.