Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Kamionból árulja burgereit a McDonald’s, míg újra nem nyit a Nyugati téri éttermük

Megnyitott a McDonald’s kamionja a Nyugati pályaudvar mellett, míg az étterem felújítás alatt áll.

Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Az ország első McDonald’s éttermei között volt a Nyugati téri, amely impozáns környezetben fogadta a vendégeket 1990 óta. Most egy rövid időre ugyan bezárják, de csak azért, hogy megújuljon az étteremlánc átalakítási programjának keretei között.

A csaknem másfél milliárd forintos munkálatokkal előreláthatóan fél év múlva végeznek, mint a McDonald’s közleményében megírta, a „műemlék épület enteriőrjét különleges belsőépítészeti elemek és természetes alapanyagok használatával építik át.” Soron kívül Kibillent a Balaton, elöntötte a víz a badacsonyi strandot

„Budapest egyik építészeti szimbólumával, a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan historizáló, a neoreneszánsz és a neoromantika jegyeit hordozza. Ezeket a stíluselemeket az étterem mind a mai napig őrzi, és az átalakítás után is megtartja majd” – közölték.

Az őszi újranyitásig sem kell azonban másik McDonald’s-ot keresni az épp arra járóknak, ugyanis az étterem mellett nyitottak egy standot, ahol egy „mekis” kamion várja a klasszikus McChickennel, Big Mac-kel és a Sajtos McRoyallal az arra járókat. 

A kamion reggel 7 és este 8 között tart nyitva, és mint az étteremlánc írta, „ugyanolyan szigorú minőségbiztosítási szabályok érvényesek, és ugyanazt a frissességet és minőséget kapják a vendégek, mint bármely hazai Mekiben.”

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.