Dollár
390,77 Ft
Euró
399,10 Ft
Font
472,36 Ft
Bitcoin
22,946 $

Srí Lanka elnöke szerint ő mindent megtett a válság elkerülése érdekében

Srí Lanka megbuktatott elnöke, Gotabaya Rajapaksa, aki a héten a tengerentúlra menekült a kormánya elleni népfelkelés elől, azt mondta, hogy „minden lehetséges lépést” megtett a szigetországot sújtó gazdasági válság elhárítása érdekében.

Srí Lanka: elfogadta a parlament Rajapaksa elnök lemondó levelét

A levelet tegnap késő este küldték Szingapúrból, és mostanra ellenőrizték a hitelességét.

Kína „adósságcsapda-diplomáciája” is szerepet játszott Sri Lanka összeomlásában

Sri Lanka jelenleg maga a földi pokol, a gazdaság teljesen összeomlott, a társadalom lázad és alapvető termékekből van súlyos hiány.

Rendkívüli állapotot és kijárási tilalmat rendeltek el Srí Lankán

A helybeliek továbbra is özönlenek az elnöki palotába, elmondásuk szerint pedig addig tartják elfoglalva a hivatalos épületeket, amíg a legfelsőbb vezetőket rá nem veszik a távozásra.

Még nem mondott le, de már elmenekült a Maldív-szigetekre a Srí Lanka-i elnök

Gotabaya Rajapaksa a hétvégén ígéretet tett arra, hogy szerdán lemond, és szabaddá teszi az utat a „békés hatalomváltás” előtt. 

További Hírek

Srí Lanka: az elnök és a miniszterelnök felemelkedése és bukása

A Srí Lanka-i válság a hétvégén tetőfokára hágott, a gazdaság összeomlott, az emberek pedig már nem csupán az utcára vonulnak, de egyenesen az elnöki rezidencián tombolnak, az elnök és a miniszterelnök lemondását követelve.

„Több millió rúpiát” találtak az elnök rezidenciáján a Srí Lanka-i tüntetők

A helyi lapok beszámolója alapján a megtalált pénzt átadták a biztonsági egységeknek.

Teljes az összeomlás Sri Lankán, a tüntetők elfoglalták az elnök palotáját (videók)

Sri Lankát teljesen derékba törte a koronavírus-járvány, az emelkedő energiaárak és hosszú évek elhibázott gazdaságpolitikája.

A burkaviselés betiltására készül Sri Lanka

Sri Lanka bejelentette az arra vonatkozó terveit, hogy betiltja a burkaviselést, és közel 1000 mohamedán iskola bezárása készül nemzetbiztonsági okokra hivatkozva.

Elhunyt egy kilencéves kislány egy Srí Lanka-i ördögűzés során

A Srí Lanka-i rendőrség hétfői közleményében adta hírül, hogy két embert letartóztattak egy kilencéves kislány halálával kapcsolatban, akit több alkalommal is bántalmaztak egy rituálé során, melyről azt gondolták, elűzi a gonosz szellemeket.

Ennyi elefánt még nem vesztette életét az ember-elefánt konfliktusokban

A helyi média beszámolói szerint rekordmennyiségű elefánt vesztette életét világviszonylatban az idei év során Sri Lankán, ember és elefánt közötti konfliktus eredményeképpen

2 millió hordó olajat szállító tartályhajó gyulladt ki, katasztrófa lehet belőle (videó)

A haditengerészet jelentése szerint a javarészt filippínókból álló személyzet egyik tagja megsérült, míg egy másik eltűnt.

Koronavírus - 1 300 ember megfertőzésével vádolnak egy személyt Srí Lankán

Az eddig anonimitásba menekülő Prasad Dinesht azzal vádolták meg a helyi hatóságok, hogy az ország koronavírus-betegeinek felét ő fertőzte meg.