Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,089 $

A Vodafone racionalizálja működését, újabb országból vonul ki

A részvényárfolyam stabilizálása, valamint a működés racionalizálása érdekében a Vodafone olaszországi üzletágának értékesítése mellett döntött.

...svg content...Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Bloomberg jelentése szerint a Vodafone újabb komoly lépésre szánta el magát: egy 8 milliárd eurós üzlet keretében eladja olaszországi üzletágát a Swisscomnak, s 4 milliárd euró értékben vásárol vissza részvényeket. A Vodafone közlése szerint a lépésre a működés racionalizálása, valamint a részvényárfolyam stabilizálása miatt volt szükség.

Miután várhatóan 2025 első negyedévében lezárul az ügylet, a Swisscom a Vodafone Italiát egyesíti Fastweb olaszországi leányvállalatával. Ennek kapcsán a Swisscom többségi részvényese, a svájci kormány is megszólalt, s jelezte, támogatja az üzletet. Soron kívül Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

Margherita Della Valle, a Vodafone vezérigazgatója nem is egy komoly változtatást eszközöl a fejlődés érdekében: vagy eladja, vagy összevonja a gyengébben teljesítő üzletágát. Ilyen az olaszországi üzletág is, ám a lap információi szerint már a Vodafone Spain eladásáról is megszületett a megállapodás.

A brit üzletág kapcsán pedig kiderült, hogy a Vodafone a CK Hutchisonnal való egyesítését tervezi. A Vodafone részvényárfolyama is gyorsan reagált a hírekre, s 4 százalékot emelkedett, noha a Swisscom árfolyamában nem történt mozgás.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

A MÁV-Volán-csoport megerősítette, a nagy hőségre való tekintettel folytatják a vízosztást a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon.