Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Egy dandár kivételével minden izraeli csapatot kivontak a Gázai övezetből

Egyetlen dandárt hagytak az övezetben.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője jelentette be vasárnap, hogy minden izraeli csapatot kivontak a Gázai övezetből egyetlen dandár kivételével, mely az övezet déli részében tartózkodik, hogy megakadályozza a gázaiak visszatérését az övezet északi és középső részére.

A szóvivő beszámolója szerint alig pár órával a csapatkivonás után öt rakétát lőttek ki a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz térségéből a határ túloldalán fekvő izraeli településekre. Az izraeli hadsereg közlése szerint a Vaskupola légvédelmi rendszer a rakéták egy részét elfogta. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az IDF elmondása szerint kivonulásuk előtt az izraeli egységek találtak egy újabb Hamász-alagutat Hán-Júnisz al-Amal nevű lakónegyedében, melyben bunkereket és fegyverraktárakat is feltártak.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a kormány vasárnapi ülésének kezdetén kijelentette, egyetlen lépésre van a győzelem a Hamász elleni háborúban, hangsúlyozva, hogy „az eredmények nagyszerűek”.

Mint ismert, Izrael továbbra is akadályozza a mintegy 1,3 millió, az övezet északi részéből délre evakuált gázai hazatérését, északon mintegy 150 000-300 000 olyan palesztin maradt, akik nem hagyták el otthonaikat.

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.