Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

A Starbucks is szakít Oroszországgal, teljesen kivonul az országból

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. május 23. - 17:26

A kávéóriás döntött, ezentúl nem lesz Starbucks Oroszországban.

Meglehet, könnyebb lenne felsorolni azokat a nyugati vállalatokat, melyek az orosz-ukrán háború kitörése óta még mindig folytatják tevékenységüket Oroszországban: hétfőn a Starbucks jelentette be, hogy szakít Oroszországgal és teljes mértékben kivonul az országból.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

A kávéóriás hétfőn egy sajtóközleményben jelentette be, hogy kivonul Oroszországból, így a jövőben az oroszok már nem találkozhatnak az ikonikus logóval – sem az ő kávéikkal.

A Starbucks már 15 éve volt jelen Oroszországban, most pedig mind a 130 kávézóját bezárja, ezzel pedig olyan nagy vállalatokhoz csatlakozik, mint a McDonald’s, vagy éppen az Exxon Mobil, melyek nem csupán felfüggesztették tevékenységüket, hanem teljesen kivonultak Oroszországból.

A vállalat közleményében arról is beszámolt, hogy a kivonulás ellenére nem hagyja cserben oroszországi dolgozóit, így a közel 2000 alkalmazott számára további hat hónapig biztosítják fizetésüket, valamint arra fognak törekedni, hogy segítsék volt alkalmazottaik elhelyezkedését, miután a Starbucks minden kávézóját bezárja az országban. A kávéóriás még márciusban jelentette be, hogy a háborúra való tekintettel ideiglenesen felfüggeszti tevékenységét Oroszországban.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.