Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

Netanjahu erőteljes üzenete: „meg fogjuk változtatni a Közel-Keletet”

Az izraeli miniszterelnök erőteljes háborús retorikát alkalmaz, most pedig egyenesen kijelentette, mindent bevetnek a Hamász ellen.

Fotó: MTI/AP/Fatima Shbair
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera jelentése szerint Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök meg nem nevezett hivatalos személyek jelenlétében fogalmazott meg egy komoly ígéretet, miszerint:

„Amit a Hamász meg fog tapasztalni, az nehéz és szörnyű lesz … meg fogjuk változtatni a Közel-Keletet. Ez csak a kezdet … mindannyian veletek vagyunk, és erővel, hatalmas erővel fogjuk legyőzni őket.” Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

Miközben a libanoni-izraeli határon tapasztalható feszültségről szóló hírek egyre gyakrabban érkeznek, a libanoni palesztin csoportok pedig alig várják, hogy új frontot indítsanak Izrael ellen, amennyiben a Hezbollah vállalná a támadás irányítását.

Ezen a ponton fontos tisztázni, hogy bár az a kilátás, hogy Libanon csatlakozik a konfliktushoz, nagyon is reális lehetőség, ugyanakkor ez azt is jelentené, hogy a régió egy katasztrofális háborúba sodródna.

Az izraeli hadsereg nemrég közleményt adott ki a közösségi médiában, melyben közölte, hogy harci helikopterek segítségével célpontokat támadott Dél-Libanonban. Mindeközben az ENSZ Dél-Libanoni Ideiglenes Erői (UNIFIL) közölték, hogy robbanásokat észleltek a délnyugat-libanoni al-Busztán közelében.

Hiánypótló hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nébih

Tudatos hűtőhasználattal érdemes küzdeni az élelmiszerpazarlás ellen.