Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

...svg content...Fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ugyan tempóban nem hozta a mérkőzés a Bayern München és a Real Madrid összecsapását, ami 2-2-es döntetlennek ért véget, így sem lehetett okunk a panaszra. Úgy tűnt, hogy a PSG kontroll alatt tudja tartani a mérkőzést, de a Dortmund volt a veszélyesebb, Sabitzer hamar ziccerbe került, Donnarummának nagyot kellett hárítania.

Sőt, a 36. percben Füllkrug megszerezte a vezetést Schlotterbeck szenzációs passzából. Leshatáron ugrott ki a németek csatára, aki végül a kapuba rúgta a labdát, ezt már nem tudta védeni a PSG kapusa. Nem sokkal az első félidő vége előtt kis híján 2-0-ra módosult az állás, Donnarumma a védésével meccsben tartotta a párizsiakat. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Az 52. percben hihetetlen jelenetek zajlottak le a Dortmund kapuja előtt, alig pár másodperc alatt kétszer is a kapufa segítette ki a németeket. Először Mbpapé tekert látványosan a kapufára, majd pillanatokkal később Hakimi is a kapufát találta el, ami komoly figyelmeztetés volt a hazai csapat számára.

Pár perccel később ismét közel állt a PSG ahhoz, hogy egyenlítsen, mintha egy másik csapat futott volna ki a gyepre. Érezhetően nyíltabb lett a játék, mindkét oldalról, de a legnagyobb ugrás a franciákhoz fűződött, akik egyre csak rohamozták a kaput. Erre válaszolt a Dortmund, amikor Sancho egy látványos csellel elhúzott a szélen, és tökéletesen tálalt Füllkrug elé, aki fölé lőtte a ziccert.

Dembélé ugyancsak ziccerben hibázott, Mbappétól kapott egy trükkös passzt, amibe még Kobel bele tudott érni. A 81. percben megint gólt lőhetett volna, teljesen szabadon tüzelhetett a 16-oson belül, de fölé lőtt. A Dortmundnál is megvolt a lehetőség, Marquinhos bevetődő mozdulattal blokkolta a kapuba tartó labdát. Végül maradt az 1-0, így minden Párizsban dől el, ahol valószínűleg a hazaiak magasabb fokozaton, dominánsabban fognak játszani.