Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,82 Ft
Euró
395,65 Ft
Font
468,49 Ft
Bitcoin
66,557 $

Vaskos bírságot kapott a Ferencváros az MLSZ-től, a Debrecen sem úszta meg

Tízmilliós nagyságrendű büntetéseket osztott ki a Magyar Labdarúgó Szövetség.

...svg content...Budapest, 2024. május 15. A Paks és a Ferencváros kezdõcsapata a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntõjében, a Paksi FC - Ferencvárosi TC mérkõzés kezdete elõtt a Puskás Arénában 2024. május 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Felemás évet zárt a Ferencváros, habár a bajnokságot magabiztosan nyerték meg idén is, a Magyar Kupát elbukták, ezt követően pedig vezetőedzőjük, Dejan Stankovic is távozott – mindössze egyetlen szezont követően. Ráadásul most egy elég komoly büntetéssel is szembesülniük kellett.

Mint azt az MLSZ hivatalos közleményében tudatta, az NB1-es csapatok közül a Ferencvárost, valamint a Debrecent is megbüntették, előbbit 16,5 millió, utóbbit pedig 3 millió forintra. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A fegyelmi bizottság határozata kapcsán az alábbi közleményt adták ki:

„A FEB összevont eljárás alapján az FTC-t, az MTK és Diósgyőr elleni idegenbeli, valamint a DVSC és Újpest elleni hazai bajnoki mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, konkrét személyek szidalmazása, pirotechnikai eszközök használata, egészségre, biztonságra reális veszélyt jelentő kirívóan súlyos cselekmény elkövetése, mérkőzés  ideiglenes felfüggesztését eredményező cselekmény elkövetése, sértő tartalmú felíratok kihelyezése és szurkolók elzárt területre történt bejutása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi” – közölték.

„A FEB összevont eljárás alapján a DVSC-t, az FTC és a Puskás Akadémia elleni idegenbeli, valamint a Fehérvár és az Újpest elleni hazai bajnoki mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, konkrét személyek szidalmazása, pirotechnikai eszközök használata és sértő tartalmú felírat kihelyezése) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi” – tették hozzá.

A másodosztályban szereplő csapatok közül is többeket büntetéssel sújtottak, szurkolói rendbontások miatt a Nyíregyházának 1,2 milliót, a Győrnek 700 ezer, míg a Haladásnak 600 ezer forintot kell befizetnie az MLSZ kasszájába.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.