Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,961 $

Több száz milliónyi adót csalhatott el Ancelotti, a spanyol államügyészség évekre börtönbe zárná

Az ügy rendkívül komoly, edzőjét vesztheti a Real Madrid, ha beigazolódnak a vádak.

...svg content...MTI/EPA/Chema Moya / POOL
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Néhány héttel ezelőttig úgy tűnt, hogy a Blancók háza táján minden a legjobban alakul. Megnyerték a bajnokságot, majd a Bajnokok Ligáját is, bejelentették Kylian Mbappé érkezését. Most viszont olyan híreket kaptak, ami megrengetheti a klubot.

Az államügyészség ugyanis öt év börtönbüntetést kér Carlo Ancelottira, akit azzal vádolnak, a Real Madridnál töltött első edzői megbízatása során adócsalást követett el, több mint egymillió eurós értékben. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

Ancelotti 2013 és 2015 között volt először a Real Madrid edzője, a spanyol államügyészség szerint pedig 2014-ben és 2015-ben sem a valós jövedelmét vallotta be, az első évben 386.000, a másodikban pedig 675.000 euró bevételt titkolhatott el.

Az adóhatóság szerint „eltitkolás és bevallási kötelezettség elmulasztása” történt a jövedelmét illetően. Az olasz mester már évekkel ezelőtt bírósághoz fordult az ügyben és nyilatkozott, hogy nem megfelelő tanácsadás miatt nem fizette be megfelelően az adót az említett években – írja a Mundo Deportivo.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

„Ez a történet még 2015-ben kezdődött egy adóbevallás miatt. A hatóság úgy véli, hogy spanyolországi lakos voltam, én pedig úgy gondolom, hogy nem. A bírságot kifizettem, a pénz pedig az ügyészségen van” – mondta Ancelotti, akinek nem csupán a madridi bérének, de a többi bevételének adóösszegét is meg kellett volna fizetni a spanyol törvények szerint.