Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,31 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
471,17 Ft
Bitcoin
66,866 $

Rohamrendőrök vették körbe a Columbia Egyetemet, amit tüntetők foglaltak el (videó)

New Yorkban a rohamrendőrök beavatkozására volt szükség, miután az izraeli-palesztin konfliktus miatt tüntetők elfoglalták a Columbia Egyetem főépületét.

...svg content...Fotó: EPA/STEPHANI
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

Palesztinpárti tüntetők foglalták el a híres egyetem főépületét New Yorkban, ami után több száz rendőr jelent meg a helyszínen. Még a környező utcákat is lezárták a kialakult helyzet miatt, szinte mindenhol rendőrt látott az ember a környéken.

New York rendőrségének különleges egysége avatkozott be a helyzetbe, miután kiderült, hogy külső agitátorok is vannak a helyszínen. A hatóság számára jól ismert rendzavarók tartózkodtak az épületben, akik büntetésre számíthatnak. Nem ez az első nagyobb tüntetés az USA-ban, és már számos embert tartóztattak le rendbontás miatt. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Több száz fős tömeg tüntetett New Yorkban késő este, akik részben a palesztinok pártján, részben Izrael, valamint a rendőrség ellen szólaltak fel. A rendőrség beavatkozása csak az egyetem vezetésének engedélyével lehetséges, mert az intézmény magánterületnek számít. A főépület kapuját betörve foglalták el a tüntetők az épületet kedd hajnalban, ahol elbarikádozták magukat, miután megakadtak a tárgyalások az egyetem vezetése és a tiltakozó képviselők között.

Az ultimátum lejárta után a biztonsági személyzet és a rendőrség nem lépett közbe, ugyanakkor a tiltakozásban részt vevő diákokat elkezdték értesíteni hallgatói jogviszonyuk felfüggesztéséről. Kedd estére már igen feszült volt a hangulat, mialatt Donald Trump is megszólalt, aki Joe Bident és politikáját tette felelőssé az amerikai egyetemeken kialakult helyzetért és tüntetésekért. A tüntetések elmúlt két hetében az őrizetbe vettek száma már meghaladta az ezret az Egyesült Államokban.

Liner/MTI

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.