Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Lehoczky Tamara a világ egyik legnagyobb presztizsű szakára, politológiára jutott be.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Régi álma vált valóra a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium és a Milestone Intézet tanulójának, Lehoczky Tamarának, aki ősztől kiemelkedő mértékű támogatással, ösztöndíjasként tanulhat az amerikai Harvard Egyetemen. Erről a Milestone a Facebookon közzétett bejegyzésben számolt be, amelyben azt is megírták, hogy a diáklány politológia szakra nyert felvételt.

További célja pedig az, hogy bejusson a Harvard Model United Nations csapatába. „Tizenhárom éves korom óta az az álmom és célom, hogy egy nap diplomáciai munkát végezzek az ENSZ-ben. Úgy gondolom, hogy a Harvard a legjobb hely céljaim és ambícióim megvalósítására, mivel a választott szakom évről évre az első helyen áll a világranglistán” – idézik Tamarát a posztban, amit az Eduline szúrt ki.

„Különösen érdekelnek az összehasonlító politika és a nemzetközi kapcsolatok, valamint a nemzetközi biztonság és védelem alterületei, és látva a Harvard kurzuskatalógusát, nagyon izgatottan várom, hogy elkezdődjön az év” – tette hozzá a diáklány, aki nemrég el is látogatott a Harvardra. Elmondása szerint azonnal érezte a kötődést az egyetemhez.

„Emlékszem, hogy egy darabig álltam a John Harvard szobra előtt, és nehezen tudtam elhinni, hogy tényleg idáig jutottam, de amikor a kezdeti sokk elszállt, soha életemben nem éreztem magam boldogabbnak” – idézte fel Tamara. De az Milestone Intézet beszámolójából az is kiderül, hogy Markovics Áron, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója a Dartmouth College-ba nyert felvételt.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.