Nem tudod megölelni az unokád? Egy 10 éves feltaláló fóliafüggönnyel válaszolt erre

not image

Nagy Noel

2020. május 16. - 09:41

A koronavírus-járvány következtében mindenkit arra sürgetnek, különösen az időseket, hogy kerüljék a testi kontaktusokat, így az ölelést is

Komoly érzelmi deficitet okoz mindenki számára, hogy a kontaktelkerülés következtében nem lehet csak úgy magunkhoz ölelni a szeretteinket, és puszit sem lehet nekik adni. Különösen a nagyszülőket érinti ez, akiket így meggátolnak attól, hogy kifejezzék szeretetüket az unokáik és gyerekeik felé.

Egy 10 éves lány lelkét azonban nem hagyta nyugodni a dolog, és úgy döntött, közbelép. A megoldása egy „fóliafüggönynek” nevezhető ötlet, ami adott esetben akár szolgáltat annyi védelmet, aminek köszönhetően nem terjedhet át a vírus az esetelegesen fertőzött családtagokról.

Forrás: Facebook/Lindsey Okray

Ahogyan a képeken is látszik, lényegében az ajtóra kell kifeszíteni a fóliát, mely egyfajta pajzsként szolgál a házban lévő és a házon kívül tartózkodó családtagok között. Az ölelés élményét pedig azzal sikerült elérni, hogy négy lyukat vágott a fóliába, és oda hasonló anyagokból „ujjakat” készített mindkét oldalra az öleléshez alkalmas magasságban.

Facebook/Lindsey Okray

Ezen keresztül a lehető legnagyobb védelemmel sikerült elérni, hogy megölelhessék egymást a kötelező távolságtartás miatt elkülönült családtagok. A megható képek láttán csak emelni tudjuk a kalapunkat a 10 éves lány előtt, aki kreativitásával akár a jövőben széleskörűen is alkalmazható innovációt mutatott be.

Az alábbi cikkünkben a koronavírus okozta stressz pusztító hatását ismertettük:

https://liner.hu/milyen-hatassal-van-a-koronavirus-gerjesztette-stressz-az-emberi-testre/