Nem fordulhat elő Magyarországon, hogy valaki influenza elleni oltást kér, és nem kap

not image

A T-800-as

2021.január.7 - 18:45

Az országos tisztifőorvos több kérdést is tisztázott az operatív törzs sajtóeseményén is, érintvén az influenza elleni védőoltásokat.

Az országos tisztifőorvos több kérdést is tisztázott az operatív törzs sajtóeseményén is, érintvén az influenza elleni védőoltásokat.

Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján egy olyan kérdés is elhangozott, előfordulhatott-e olyan, hogy valaki kért influenza elleni oltást, de nem jutott neki vakcina. Müller Cecília nagyon határozott volt a válaszadáskor.

„Nem fordulhatott elő, hiszen a felnőttek részére rendelkezésre álló három Fluart vakcinából 1 357 000-et bocsátottunk rendelkezésre, és még van 200 000 eloltatlan vakcina, min a mai napig.” – adta válaszul Müller.

A gyermekek részére a négy komponensű oltóanyagból 103 495 darabot osztottak ki, és még 54 000 rendelkezésre áll. Emellett már azt is tudhatjuk, hogy egy újabb gyártási tétel is nemsokára rendelkezésre fog állni.

Csúnyán kiakadtak az Országos Mentőszolgálatnál néhány oltásellenes kommenten

„Magyarországon mindenki, aki szeretne influenza ellen védőoltást kapni, még mindig nyitva áll a lehetőség, és bőségesen el tudják látni vele a lakosságot.” – zárta le a válaszát az országos tisztifőorvos.