Imádni fogod ezt a videót az F1-es Monacói Nagydíjról

Fotó: Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíjának első szabadedzésén a monte-carlói pályán 2023. május 26-án. A futamot május 28-án rendezik. MTI/AP/Luca Bruno
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Monte Carlo mindig is különleges volt, és a szurkolók nem véletlenül imádják annyira a helyszínt, magával ragadja az embert.

A Forma-1-ben sok különleges pálya van, és nyilván a Hungaroringért dobog leginkább a szívünk. Ez teljesen normális, és belegondolni is büszkeség, hogy ilyen régóta, megszakítás nélkül részesei lehetünk az F1-es naptárnak.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Azok, akik már jártak más helyszíneken is, tudhatják jól, hogy Monaco is rendkívül különleges. Már önmagában az egyedi, hogy egy kikötőben húzódik a pálya, aminek a vonalvezetése nemigazán változik.

Nyilván az évtizedek alatt sokat javult a biztonság, eltűntek a szalmabálák, és így tovább. Az igazi karaktere azonban így is megmaradt, és ez már nemigen fog változni, ahogyan az sem, hogy rettentően nehéz rajta előzni.

A pénteki edzésnapon két nagyobb csattanást is láthattunk – először Alex Albon kente a falhoz a Williamst, majd jött Carlos Sainz Jr. a Ferrarival. Mindkét esetben jelentősebb lehetett az anyagi kár, de ez Monacóban erősen benne van a pakliban.

Az alább látható extra felvételek pedig megmutatják, mennyire is különleges Monte Carlo. Egyszerűen imádjuk, ahogyan a szűk utcai pályákon elhúznak ezek a modern F1-es autók, néhol nem kis tempóval.