Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Sérülés miatt kihagyhatja a BL-döntőt a Real Madrid játékosa

A Real Madrid megerősítette, hogy Aurelien Tchouameni megsérült a Bayern München elleni Bajnokok Ligája elődöntő második mérkőzésén, ami veszélyeztetheti részvételét a döntőben.

...svg content...Fotó: EPA/JUANJO MARTIN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Tchouameni a szerda esti mérkőzés 70. percében hagyta el a pályát, és mivel a lefújás után visszatért ünnepelni csapattársaival, nem volt egyértelmű, hogy sérülés miatt került-e sor a cserére.

A madridi klub orvosi csapata azonban megerősítette, hogy fáradásos törést, úgynevezett stressztörést diagnosztizáltak a játékos bal lábában, ami aggodalomra adhat okot Tchouameni BL-döntőben való szereplése kapcsán, főleg annak fényében, hogy 2023-ban közel két hónapot kellett kihagynia egy hasonló sérülés miatt, a döntő megrendezésére viszont már három hét múlva sor kerül. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

A francia középpályás állítólag már hetek óta fájdalmakkal küzdött, ezzel pedig a Real Madrid szakmai stábja, köztük Carlo Ancelotti is tisztában volt. A jelentések ugyanakkor arra is kitérnek, hogy Tchouameni saját akaratából kívánta folytatni játékot, és nem a klub kényszerítette erre.

A Bajnokok Ligája döntője mellett Tchouameni részvétele a nyári Európa-bajnokságon is kérdésessé vált. Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya május 16-án jelenti be az előzetes keretet, amelybe várhatóan Tchouameni is bekerül, azonban az orvosi stáb a következő hetekben figyelemmel kíséri majd a játékos állapotát, mielőtt véglegesítenék a keretet, amelyet legkésőbb június 6-ig kell megtenni.