Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Bicsák Bence akár szennyezett vízben is úszna a párizsi olimpián

Bicsák Bence triatlonista, a tokiói olimpia hetedik helyezettje kijelentette, hogy akkor is vállalná az úszást a párizsi olimpián, ha a víz szennyezett lenne.

...svg content...Fotó: Instagram / Bicsák Bence
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A tokiói hetedik hellyel a magyar triatlon sport eddigi legjobb eredményét szerző Bicsák Bence az M4 Sport műsorában beszélt a párizsi olimpiáról, mely kapcsán elmondta, hogy bár a tavalyi párizsi tesztverseny után fertőzéssel küzdött, ahogy egyébként a mezőny jelentős része is, ez nem tántorítja el attól, hogy részt vegyen az olimpián, még akkor sem, ha a verseny úszószámát szennyezett vízben kellene is teljesítenie.

Bicsák hangsúlyozta, hogy a triatlon versenyek során előfordulhatnak olyan körülmények, amelyek miatt a szervezők kénytelenek duatlonra váltani, ám ő mindenképpen triatlonban szeretne gondolkodni, írja az MTI. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

„Nem szeretnék erre gondolni, mert sajnos előfordulhat, hogy duatlon lesz triatlon helyett, hiszen mostanában azt tapasztaljuk, hogy jön egy eső és máris törlik a versenyt. Én triatlonban akarok versenyezni, tehát, ha szennyezett a víz, akkor is belemegyek még úgy is, hogy nekem az úszás a gyengébb számom. Erről szerintem minden versenyző hasonlóan vélekedik” – jelentette ki Bicsák.

A sportoló visszatekintett a tokiói olimpián elért hetedik helyére is, amely elmondása szerint kezdetben pozitívan hatott rá, azonban később egyre nagyobb nyomást kezdett érezni, ami miatt újra kellett gondolnia a versenyzéshez való hozzáállását.

„Az egy különleges verseny volt egy különleges napon, de az azóta eltelt időszakban rájöttem, hogy nekem nem ahhoz kell mérnem magam. A tokiói hetedik hely eleinte jól hangzott, utána viszont egyre nagyobb nyomást jelentett, mindent alárendeltem a sportnak, de ez nekem nem jött be, mert más típusú ember vagyok. Úgyhogy elkezdtem azon dolgozni, hogy lazuljak” – tette hozzá.

A triatlonos kiemelte, hogy jelenleg egy intenzív versenyperiódusban van, amely során szeretné megőrizni az olimpiai kvótát érő helyét a kvalifikációs ranglistán, az pedig egyáltalán nem hátráltatja, hogy honfitársai, Faldum Gábor és Dévay Márk is ugyanazért a kvótáért küzd.