Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
69,907 $

Izrael panaszt tesz, amiért kifütyülték versenyzőjüket az Eurovíziós Dalfesztiválon

Az izraeli közszolgálati műsorszolgáltató, a KAN panaszt nyújtott be a szerdai főpróbán hallható kifütyülések miatt, amelyek Eden Golan énekesnő irányába érkeztek.

...svg content...Fotó: Facebook / Eurovision Song Contest
Külföld

Kiss László

Szerkesztő

Az izraeli KAN televízió hivatalosan is panaszt tett az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségénél (EBU) és a svéd közszolgálati televíziónál (SVT) a szerdai főpróbán történt incidensek kapcsán. Az eseményen Eden Golan izraeli énekesnő produkcióját kifütyülték, illetve időnként bekiabálásokkal is megzavarták, ami komoly felháborodást váltott ki az izraeli delegáció körében.

A panaszban az izraeli műsorszolgáltató arra kéri az EBU-t és az SVT-t, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset. Az izraeli fél azt is kifogásolta, hogy a keddi elődöntőben politikai állásfoglalások hangzottak el, amelyek szerintük nem tartoznak a dalverseny szellemiségéhez. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

A kifütyülés nem volt hallható a hivatalos próbafelvételen, azonban több videó is megjelent a közösségi médiában, amelyek rögzítették a negatív reakciókat.

Az izraeli delegáció szerint énekesnőjüket nem zavarták a kifütyülések, az pedig téved, aki arra számít, hogy ez a fajta negatív visszajelzés eltántorítja majd őket.

Az Izrael elleni tüntetések csütörtökön sem csillapodtak, olyannyira nem, hogy az énekesnő biztonságáért felelős ügynökség azt tanácsolta Eden Golan számára, hogy csak az előadások kapcsán hagyja el hotelszobáját, Malmö utcáját ugyanis mintegy 5000 palesztinpárti tüntető lepte el, akik a The Sun szerint palesztin zászló színeiben pompázó füstgránátokkal és gázai áldozatok fényképét ábrázoló táblákkal vonultak.