Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Puerto Rico szükségállapotot hirdetett a súlyos áradások és földcsuszamlások nyomán

Természeti katasztrófa sújtja Puerto Ricót.

...svg content...Fotó: Unsplash/Wei Zeng
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint Puerto Rico szükségállapotot hirdetett a heves esőzések, a kiterjedt áradások és földcsuszamlások miatt: Puerto Rico kormányzója szükségállapotot hirdetett, s arról is beszámolt, hogy egy ember eltűnt a mostoha időjárás nyomán, akit jelenleg is keresnek.

Pedro Pierluisi kormányzó szerdán a Nemzeti Gárdát is bevonta, s utasította, hogy segítsen a sziget 78 települése közül 22-nek, melyeket a legsúlyosabban érintettek a szűnni nem akaró heves esőzések. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Puerto Rico belső részein alig két nap leforgása alatt több mint 25 centiméternyi eső esett, egyes utcák pedig jóformán folyókká váltak. A rendőrség csütörtöki közleményében hangsúlyozta, számos folyó átszakította a partját, s több út járhatatlanná vált.

A közleményben azt is közölték, hogy egy ismeretlen férfit elsodort egy folyó az északnyugati San Sebastián városában, ahol egyébként több ember rekedt az emelkedő víz miatt a háztetőkön, megjegyezve, hogy őket sikeresen kimentették. Noha komolyabb személyi sérülés nem történt, az áradások a sziget egész területén megtizedelték a termést.