Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,019 $

David Pressman két szóval kommentálta Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij beszélgetését

A magyar miniszterelnök és az ukrán elnök a kétoldalú kapcsolatok és a béke előmozdításának kérdéseit vitatták meg egy telefonbeszélgetés során.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-ping kínai elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2024. május 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Külföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Ahogyan arról a Liner is beszámolt, Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij fontos telefonbeszélgetést folytattak szerdán, melynek fő témája a két ország közötti kapcsolatok áttekintése és a békefolyamat elősegítése volt.

A megbeszélés során Orbán Viktor megerősítette Magyarország elkötelezettségét minden olyan kezdeményezés támogatására, amely a konfliktusok békés rendezéséhez vezethet, Volodimir Zelenszkij pedig meghívta Orbán Viktort egy közelgő békecsúcsra, egyben hangsúlyozta, hogy Magyarország álláspontja a béke elérésében és a regionális biztonság megteremtésében is fontos számukra.

Zelenszkij X-en megosztott bejegyzésében hozzátette, hogy Ukrajna abban érdekelt, hogy Magyarországgal jószomszédi kapcsolatokat alakítson ki, majd megjegyezte, hogy szót ejtettek Ukrajna uniós integrációjáról is, melynek kapcsán úgy látja, mindkét ország számára előnyös lenne, ha Ukrajna uniós csatlakozása gyorsan lezajlana.

Nem kerülte el a beszélgetés az Egyesült Államok magyarországi nagykövetének, David Pressmannek a figyelmét sem, aki a maga módján, röviden és tömören kommentálta X-en a történéseket, „pozítív előrelépésként” jellemezve azt

Vitézy Dávid pillanatok alatt rakta helyre Karácsony Gergelyt

Vitézy Dávid is belelendült a budapesti kampány hajrája előtt, ami még sokba kerülhet Karácsony Gergelynek, miközben Szentkirályi Alexandra sem kíméli Budapest főpolgármesterét.