Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Orbán Viktor és Kína elnöke nagy bejelentéseket tett, itt vannak a részletek

Orbán Viktor és Kína elnöke megtartotta a közös sajtótájékoztatóját, melynek ideje alatt fontos bejelentések születtek.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Hszi Csin-ping kínai elnököt (k) a Karmelita kolostorban 2024. május 9-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Ázsia

Szabó Kata

Szerkesztő

Kína elnöke szerdán landolt Budapesten, ahol többek között Orbán Viktor és felesége fogadta. Az elnök úr a kedvesével és egy nagyobb delegációval, ami szintén jelezte annak komolyságát, hogy az ország milyen szinten számol Magyarországgal. Minden eddiginél szorosabb a kapcsolat a két ország között, gazdasági szinten is.

Orbán Viktor a közös sajtótájékoztatóján elmondta, 6400 milliárd forintnyi kínai beruházás zajlik Magyarországon, amivel sok ezer ember kap munkalehetőséget. A magyar miniszterelnök megerősítette, Kína a világ legjobb és legmodernebb technológiáit osztja meg Magyarországgal, érintvén a elektromobilitást, a vasútszektort és az IT-szektort, illetve a nukleáris ipar teljes spektrumára is hatással lesz a kínai gazdaság a hazánkban, amire ezelőtt nem volt példa.

Szintén a megállapodások közé sorolható az újabb mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeket exportálhat Magyarország az átfogó stratégiai partnerség megkötésével, amit Kína elnöke, Hszi Csin-ping is megerősített.

Kormányzati tapasztalatokat osztanak meg egymással a jövőben, és Kína folyamatosan támogatni fogja Magyarországot, hogy elérje a gazdasági céljait, törekvéseit. A megállapodás kétoldalú, tehát Kína is sokat profitálhat ebből, nemcsak Magyarország, a magyar gazdaság.

A kínai erőforrások által megépül a Budapest-Belgrád vasútvonal, miközben előremozdítják az együttműködésüket a sportban és a médiában, valamint a kölcsönös tanulásban, a különböző kultúrákban az emberek között. Kína támogatja Magyarországot abban, hogy nagyobb szerepet játsszon az Európai Unióban. „Megerősítjük a kommunikációt és a koordinációt.” – hangzott el a kínai elnöktől.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.