Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,25 Ft
Euró
388,20 Ft
Font
456,38 Ft
Bitcoin
67,433 $

Nagy bejelentésekkel készülhet Orbán Viktor és Kína elnöke csütörtökön

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Hszi Csin-ping kínai elnök nagy bejelentésekkel készülhet csütörtökön.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (jobbról) fogadja Hszi Csin-ping kínai elnököt (középen) a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2024. május 8-án. Hszi Csin-ping mellett felesége, Peng Li-jüan (középen j2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

A kínai elnök különgépe szerda este landolt Budapesten, ahol Orbán Viktor és felesége fogadta elsőként. Később hivatalos videós anyagokat is közöltek a nagy pillanatról, miután rég volt példa arra, hogy Kína aktuális vezetője Magyarországra látogasson.

Évek óta egyre szorosabb és szorosabb a kapcsolat a két ország között, gazdasági szinten is. Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki Kormányinfón beszélt arról, mennyire fontos a Kínával való kapcsolat, mely óriási gazdasági tényező. Egyértelmű a nyitás a Kelet felé, és láthatjuk, a Nyugat részben már Kínát, a kínai technikát másolja. Soron kívül A nemzetközi mezőnybe is aranyéremmel tért vissza Milák Kristóf

Új közös beruházások, tervek várhatóak Kína és Magyarország között, amiről 17 óra 30 perc magasságában tehet bejelentést Orbán Viktor és Hszi Csin-ping kínai elnök egy közös sajtóeseményen. Egyelőre nem tudni, pontosan milyen megállapodások ezek, de valószínűleg nagyobb volumenűek.

Verőcei halálos hajóbaleset: hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, hogy lassítson

A verőcei hajóbaleset túlélője elárulta, hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, lassítson, nem tette meg, ami végül hét ember életébe került.