Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Az AI segít lebuktatni a szabálytalan sofőröket is, de van ezzel egy kis bökkenő

Egy kivételével minden érv az új, mesterséges intelligencián alapuló rendszer bevezetése mellett szól.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Technológia

Bense Róbert

Szerkesztő

Szerte az Egyesült Királyságban mesterséges intelligenciával vezérelt közlekedési kamerákat tesztelnek, melyek képesek detektálni azt is, hogy a sofőr használja-e a biztonsági övet, vagy esetleg a telefont figyeli vezetés helyett.

A kísérleti kamerákat egyszerre több helyszínen is bevetették, egyebek között autópályákon is. A sztrádákat üzemeltető Nemzeti Autópálya Hivatal abban bízik, hogy használatukkal 2040-re elérhetik, hogy nullára csökkentsék a tragikus balesetek számát az Egyesült Királyság úthálózatán. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

„A figyelmetlen vezetés és a biztonsági öv használatának elmulasztása kulcsfontosságú tényező volt a halálos vagy súlyos sérüléseket okozó baleseteknél.Rendőrségi partnereinkkel együttműködve szeretnénk visszaszorítani ezeket, egyben csökkenteni a többi járművezetőre jelentett kockázati tényezőket is” – fogalmazott Matt Staton, a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Szolgálat vezetője.

„Úgy gondoljuk, a technológia arra fogja késztetni az embereket, hogy komolyan átgondolják vezetési magatartásukat” – mondta Staton, hozzátéve, hogy a kísérleti program várhatóan jövő tavaszig tart majd, ezt követően döntik el, hogy kiterjesztik-e az alkalmazását az egész országra. A kamerákat a közúti jeltőtáblák szerkezetére szerelik fel.

Az Acusensus ausztrál technológiai cég által kifejlesztett AI-technológiát először Ausztráliában kezdték el használni, hatására pedig hatodával csökkent a szabálysértések száma. Az Egyesült Királyságban ugyanakkor adatvédelmi jogokra hivatkozva szeretnék megakadályozni a bevezetését. Ellenzői azzal érvelnek, hogy az autósok nincsenek tisztában vele, hogy megfigyelés alatt állnak. A képek ugyanakkor automatikusan törlődnek, amennyiben nem történik jogsértés – írja a Cybernews.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.