Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
443,58 Ft
Bitcoin
23,169 $

Másodpercenként 3 métert tett meg a sivatagban egy AI-vezérelt robotkutya

A mesterséges intelligencia által vezérelt robotkutyát a sivatagban tesztelték, a lehető legmostohább körülmények között, ám a négylábú sikerrel vette az akadályt.

A ChatGPT nem lehet társszerző a tudományos folyóiratoknál

Ezzel szemben azonban egyes folyóiratoknál lehetővé teszik a kutatók számára, hogy a mesterséges intelligenciát használják a kutatás nyelvezetének javítására.

ChatGPT által írt beszédet olvasott fel egy kongresszusi képviselő

Az amerikai képviselő nem lustaságból döntött a megoldás mellett, ennél ugyanis jóval komolyabb háttere van a dolognak: épp egy mesterséges intelligenciával kapcsolatos törvényjavaslatról történt egyeztetés, ő pedig úgy határozott, az AI-ra bízza a döntést.

Így teljesített a mesterséges intelligencia egy középiskolai felvételin

Meglepő, de a chatbot ezúttal nem brillírozott, mivel magyarból 20 pontot szerzett a lehetséges 50-ből, matematikából pedig 12-őt, szintén 50-ből.

Külön felkészítés nélkül, percek alatt letette az orvosi szakvizsgát egy chatbot

Mindhárom teszt során 50-60%-os eredményt ért el, ami rendkívülinek számít, hiszen a vizsgákon 60%-os eredménytől lehet átmenni.

További Hírek

Az FBI igazgatója „mélyen aggódik” Kína MI-vel kapcsolatos ambíciói miatt

Állítása szerint ezzel „elősegíthetik a hacker-műveleteket és elnyomhatják a másként gondolkodókat, legyen szó az országról, vagy a világ bármely pontjáról”.

Hamarosan elérhetővé teszi a Google a ChatGPT riválisát

A DeepMind tájékoztatása szerint hamarosan bemutatkozhat a Google Sparrow névre keresztelt mesterséges intelligencián alapuló szoftvere.

Mesterséges intelligencia segítségével kreált magának álbarátnőt egy youtuber

Elmondása szerint néhány kattintással sikerült elérnie a végeredményt, a tapasztalatairól pedig a csatornáján is beszámolt.

Mérföldkő: egy új AI képes pontosan megjósolni az új gyógyszerek mellékhatásait

Sci-fi filmekbe illő tudományos áttörésről számoltak be a tudósok: egy új mesterséges intelligencia képes arra, hogy pontosan megjósolja az új gyógyszerkészítményekre adott emberi reakciókat, így a mellékhatásokat is.

Merkely bizakodó: mérföldkő lehet a tüdőrák-diagnosztikában az AI alkalmazása

Merkely Béla úgy fogalmazott, a nemzetközi szinten is élvonalbeli fejlesztés újabb lépés ahhoz, hogy elérhessék céljukat: az egyetem a világ száz legjobb és Európa legjobb öt gyógyító egyeteme közé tartozzon a Semmelweis Egyetem.

AI: közel egymillió dollárba kerül egy algoritmus létrehozása

Mivel keveset tudunk az AI-elméletről, így a területen dolgozó szakemberek inkább ez eddig elért gyakorlati eredményekre támaszkodnak, és használják fel jelenlegi kutatásaikhoz.

Mesterséges intelligencia segíti az ügyintézést a kormányablakokban

Ügyintézői beavatkozás nélkül lehet majd egy sor igénylést benyújtani. A projekt 2,6 milliárd forintból valósul meg.

Tudósok azon dolgoznak, hogy megtanítsanak egy robotot nevetni

A robotban mesterséges intelligencia működik, a tudósok pedig azon dolgoznak, hogy megtanítsák neki, hogyan kell nevetni, illetve, hogy mikor illik nevetnie.

Már a mesterséges intelligencia is segíti a Sziget Fesztiválra kilátogatókat

A Sziget Fesztivál mindenben igyekszik segíteni az eseményre kilátogatókat, többek között egy mesterséges intelligencia alapú rendszer is szolgálatba állt.

Mesterséges intelligenciával működő eljárás segíti a hazai stroke-ellátást

A forradalmi eljárás segítségével könnyebb lehet a magyarországi stroke-ellátás.