Legkevesebb 17 ember életét vesztette egy földcsuszamlásban Kongóban

Fotó: Wikimedia Commons/NPGallery
Afrika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Kongói Demokratikus Köztársaság északnyugati részén történt a földcsuszamlás, mely legkevesebb 17 ember életét követelte.

Az Al Jazeera jelentése szerint földcsuszamlás történt a Kongói Demokratikus Köztársaság északnyugati részén, melynek következtében legkevesebb 17 ember életét vesztette, ugyanakkor a kongói hatóságok figyelmeztettek, a halálos áldozatok száma valószínűleg emelkedni fog, mivel a mentőcsapatok még mindig az összeomlott épületek romjai alatt kutatnak túlélők után a sárban.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

A helyi jelentések szerint olyan heves esőzések sújtották az ország északnyugati területeit, melyek következtében egy földcsuszamlás indult pusztító útjára, számos épületet maga alá temetve, s legkevesebb 17 ember életét követelve.

Matthieu Mole, a Forces Vives civil szervezet elnöke szerint a katasztrófa vasárnap történt a Kongó folyó mentén, a Mongala tartománybeli Lisal városában. A hatóságok úgy vélik, s későbbiekben tovább emelkedhet a halálos áldozatok száma, hiszen a katasztrófa sújtotta terület egy hegy lábánál helyezkedik el, s az ott található lakóházakat elsöpörte a földcsuszamlás:

„A szakadó eső nagy károkat okozott, köztük egy földcsuszamlást, amely több házat is elnyelt. A halálos áldozatok száma még mindig csak ideiglenes, mivel a romok alatt még mindig holttestek vannak.”

Cesar Limbaya Mbangisa kormányzó kijelentette, sürgősen szükség van olyan munkagépekre, melyek segítségével el tudják takarítani a romokat, és túlélők után kutathatnak. A kormányzó ezzel együtt részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, s háromnapos gyászt rendelt el a tartományban.