Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Előadás közben zuhant le a magasból egy cirkuszi akrobata

Elvesztette az egyensúlyát egy mutatvány közben, majd a nézők szeme láttára lezuhant. Az előadást le kellett fújni az incidens miatt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Becky Phan
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Le kellett fújni egy cirkuszi előadást a Blackpool Towerben, miután egy akrobata egy szám közben a földre zuhant, s a szemtanúk szerint egyértelműen „nagyon komoly fájdalmai voltak”. A nézőket az eset után azonnal felszólították, hogy távozzanak a cirkuszból.

Az akrobata a „Wheel of Faith” elnevezésű kelléken akart végrehajtani egy mutatványt, ám a lába megcsúszott, elvesztette az egyensúlyát és lezuhant. A mentősök szerint az akrobatának a csuklója sérült meg, ám várhatóan teljesen fel fog épülni a sérülésből. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Mivel azonban egy mutatvány közben történt a baleset, ezentúl szigorúan felülvizsgálják majd azt, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az elég biztonságos ahhoz, hogy a jövőben is bemutassák. Többen a közösségi médiában számoltak be a balesetről, egy néző például kiemelte, épp előttük landolt a férfi, s úgy tűnt, nagyon komoly fájdalmai vannak.

Érdekesség, hogy a két összekapcsolt hörcsögkerékre hasonlító kellékkel végrehajtott mutatvány neve eredetileg Wheel of Death, tehát a Halál Kereke volt, de hivatalosan is átnevezték Wheel of Faith-re (Hit Kereke). Erre azért volt szükség, mert 1994-ben a 20 éves Neville Campbell előadóművész a mutatvány előadása közben életét vesztette, amikor a fejére esett a magasból.