Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,389 $

Elon Musk váratlanul Kínába utazott, hogy magas rangú vezetőkkel tárgyaljon

A hírek szerint az FSD önvezető szoftver kínai bevezetéséről is szó fog esni.

...svg content...Fotó: MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner
Külföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Két, az ügyben járatos forrás állítása szerint Elon Musk egy Pekingbe tartó járaton utazott vasárnap. Úgy tudni, a milliárdos magas rangú kínai tisztviselőkkel kíván találkozni, hogy megvitassák a Full-Self Driving (FSD) szoftver Kínában történő bevezetését, és hogy engedélyt szerezzenek az országban gyűjtött adatok külföldre továbbítására.

Itt érdemes megjegyezni: a Tesla 2021 óta minden, a kínai flottája által gyűjtött adatot Sanghajban tárol a kínai szabályozó hatóságok által előírtak szerint. A VG a Reutersre hivatkozva azt is hozzáteszi, miszerint a Tesla négy éve vezette be az FSD-t, az Autopilot szoftver legautonómabb verzióját, de még nem tette elérhetővé Kínában, holott a vásárlók folyamatosan sürgetik ezt. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Musk szerint ugyanakkor a Tesla „nagyon rövid időn belül” elérhetővé teheti az FSD-t a kínai vásárlóknak is – legalábbis ez derült ki egy kérdésre adott válaszából, amit az X közösségi médiaplatformon kapott. Adódhat viszont a kérdés, az FSD kínai bevezetésének kérdése miért válik egyre lényegesebbé a Tesla szempontjából?

A válasz röviden annyi, hogy a rivális kínai autógyártók (például az Xpeng) hasonló szoftverek bevezetésével igyekeztek előnyt szerezni vele szemben a piacon – magyarázzák a cikkben. De korábban arról is beszámoltunk, hogy nagyon úgy néz ki, egy egyszerű autómosás is gondot okoz a Tesla Cybertruckjának.

Nem sokkal azután, hogy az egyik tulajdonos elvitte lemosatni, a kocsi lefagyott és csak 5 órával később került újra használható állapotba. Míg ebben a cikkben arról írtunk, hogy augusztusban érkezik Elon Musk újabb nagy dobása: az üzletember az X-en jelentette be, hogy a vállalat augusztus 8-án mutatja be Robotaxiját.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.