Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,464 $

Augusztusban érkezik Elon Musk újabb nagy dobása

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója X-en közzétett bejegyzésében jelentette be, hogy a vállalat augusztus 8-án mutatja be Robotaxiját.

...svg content...Fotó: YouTube/Tesla
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

A bejelentésre nem sokkal a pénteki tőzsdezárás után került sor, és úgy tűnt, hogy az aznap korábban közzétett Reuters-jelentésre reagált, amely szerint a Tesla felhagyott az olcsó Model 2-re vonatkozó terveivel, és a megfizethető árú elektromos autó helyett az önvezető robotaxik fejlesztésére koncentrál.

Musk cáfolta a Reuters jelentését, sőt, egyenesen hazugsággal vádolta a hírügynökséget, ám arról nem ejtett szót, hogy pontosan mi is a helyzet az egyébként sokak által várt Model 2 típusú elektromos-meghatású autóval. Soron kívül EB 2024: itt a magyar kezdő Svájc ellen, Gulácsi véd

A Tesla részvényeinek árfolyama a különböző nyilatkozatok és jelentések közepette erősen ingadozott, ugyanis a Reuters-jelentés napján a vállalat részvényei 3,6%-ot estek, Musk Robotaxi leleplezéséről szóló tweetjét követően azonban a kereskedés zárása után 3,7%-kal emelkedett a részvény árfolyama.

Az autonóm vezetéssel kapcsolatos aggályok

Az augusztusi eseményen bemutatásra kerülő Robotaxival kapcsolatos részletek egyelőre nem ismertek, ám sokan szkeptikusak Tesla autonóm vezetési technológiájának biztonságával és felkészültségével kapcsolatban, tekintettel arra, hogy a vállalat Autopilot rendszere több balesetben is érintett volt.

A Tesla nemrég tette elérhetővé az Egyesült Államokban az FSD 12.3.3 szoftverfrissítést, amely az első jelentések szerint javította a gyalogosfelismerő képességeket. Az ezen a téren elért eredmények azonban vélhetően még annak az Ethan Knightnak a nevéhez köthetők, aki a terület vezetője volt, és aki ma már a szintén Musk tulajdonában lévő mesterséges intelligenciával foglalkozó xAI-hoz távozott.

A kérdés azonban most az, hogy vajon mit is kapunk augusztus 8-án? Az Optimus nevet viselő humanoid bemutatója után szinte biztosra vehetjük, hogy showelemekben nem lesz hiány, ám az már sokkal inkább kérdéses, hogy a bemutatása szánt Robotaxi fejlettségi szintje jelenleg hol tart.

Esélyt sem adott Spanyolország a horvátoknak, simán hozták az első Eb-meccsüket

A spanyol válogatott a németekhez hasonlóan még csak esélyt sem adtak az ellenfelüknek, magabiztosan hozták a 3 pontot a B-csoportban az Európa-bajnokságon.