Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

Öldöklő harc folyik a mesterséges intelligenciában jártas szakemberekért

Ezt már Elon Musk is megtapasztalta, akinek több emberét is elcsábította az OpenAI.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jonathan Kemper
Technológia

Kiss László

Szerkesztő

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy az OpenAI agresszív toborzási törekvéseire válaszul fizetésemelést hajt végre az MI-mérnökök számára. A döntés azt követően született meg, hogy az OpenAI vonzó ajánlatokkal próbálja levadászni a Tesla mérnökeit, Musk szavai alapján pedig néhány esetben sikerrel is jártak.

„Masszív kompenzációs csomagokkal agresszív toborzásba kezdtek a Tesla mérnökeinek körében, és néhány esetben sajnos sikerrel is jártak”, írta Musk az X-en. Musk posztja azt követően jelent meg az X-en, hogy a The Information beszámolt róla, hogy Ethan Knight, a Tesla gépi tanulással foglalkozó mérnöke távozik, és a jövőben Musk AI-cégénél, az xAI-nál fog dolgozni. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Musk később azt is tisztázta, hogy Knight is fontolóra vette az OpenAI-hoz való átállást, így fontos volt, hogy időben lépjen- „Ethan az OpenAI-hoz akart csatlakozni, így vagy az xAI vagy ők”, írta Musk az X-en.

Az AI-tehetségekért folytatott verseny egyre magasabb fokozatba kapcsol, a The Information ugyanis arról ír, hogy a Meta vezetője, Mark Zuckerberg személyes e-maileket küldött a Google DeepMind AI-kutatóinak, sőt, még állásajánlatokat is tett a jelentkezőknek anélkül, hogy interjúra hívták volna őket.

A lap szerint a Google társalapítójának, Szergej Brinnek személyesen is közbe kellett avatkoznia, hogy megtartson egy alkalmazottat, aki az OpenAI-hoz való átállást fontolgatta. A The Information úgy tudja, Brin több ígéretet is tett, hogy maradásra bírja az alkalmazottat, amik között a magasabb fizetés is ott szerepelt.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.