Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,86 Ft
Euró
381,61 Ft
Font
445,49 Ft
Bitcoin
43,545 $

További Hírek

A kis méretű hajó egy protestáns gyülekezet mintegy 20 kóristáját szállította.

Emellett további 30 fő sebesült meg, s körülbelül 280 ház pusztult el, miközben mintegy 38 ezer embert érintett valamekkora mértékben az árvíz hatása.

Legkevesebb 50 ember életét vesztette a fővárosban, miután a heves esőzések nyomán áradások és földcsuszamlások pusztítottak.

Az M23 lázadói és a Kongói Demokratikus Köztársaság közötti harcok mostanra humanitárius válságot idéztek elő, hiszen az összecsapások nyomán több ezer ember kényszerült otthona elhagyására.

A kenyai parlament jóváhagyta a tervet, így rövidesen 1000 katona érkezik a Kongói Demokratikus Köztársaságba, ám nem mindenki ért egyet azzal, hogy a misszió fél évre vonatkozó 37 millió dolláros költsége arányos.

Nem tudni, hogy miért kezdtek el lövöldözni az ENSZ kongói békefenntartó katonái, ám az ENSZ már vizsgálatot is indított az ügyben.

Denis Mukwege még 2018-ban kapott Nobel-béke díjat a konfliktusos övezetekben történő szexuális erőszak elleni harcáért.

Lezuhant egy ENSZ-békefenntartókat szállító helikopter, amelyen hat pakisztáni, egy orosz és egy szerb békefenntartó utazott.

Három különálló, ám egyidejűleg elkövetett támadásban legalább 52 civilt gyilkoltak meg a fegyveresek.

A mészárlás szerda reggel történt, a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén, egy kitelepítettek számára fenntartott táborban.