Clouds
21 Budapest
Dollár
346,72 Ft
Euró
370,60 Ft
Font
431,40 Ft
Bitcoin
27,157 $

Lavina sodort el túrázókat, két ember életét vesztette Colorado államban a hétvégén

Fotó: Unsplash/Matea Nikolina
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A helyi hatóságok számoltak be arról, hogy Colorado államban a hétvégén két lavina is elindult lefelé a hegyekből, melyek következtében két ember életét vesztette, négy túrázót pedig elsodortak a lavinák.

A CNN a Gunnison megyei seriff hivatalának közlése nyomán számolt be arról, hogy az első lavina a Marble melletti Rapid Creek térségében indult el, melyben egy 36 éves férfi életét vesztette, akinek holttestét szombaton találták meg közel két méter hó alá temetve.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

Két másik túrázó szintén egy lavina fogságába került, ám ők megmenekültek: egyikük képes volt egyedül kimászni a hóból, és segítségért folyamodott, így végül a másik túrázót egy helikopterrel mentették ki. Mindketten megsérültek és jelenleg is kórházban kezelik őket.

A Pitkin megyei seriff hivatalának szóvivője pedig arról számolt be, hogy vasárnap délután még egy ember életét vesztette egy hatalmas lavinában a coloradói Aspen Highlands síközpont közelében, Aspenben. Ugyanez a lavina két másik síelőt is elsodort, ám ők ki tudtak szabadulni a hó fogságából.

Egyiküket a mentőcsapatok hozták le sílécen, míg a másik bajba jutottat helikopterrel szállították le.

E két halálesettel sajnos kilencre emelkedett a lavinával kapcsolatos halálesetek száma a 2022-2023-as szezonban Coloradóban a Colorado Avalanche Information Center közlése szerint.