Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

A lezúduló lavina miatt három amerikai hegymászó vesztette életét Washington államban

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Chelan megyei seriffhivatal hozzátette, mindez állítólag azt követően történt, hogy a vezető hegymászó hibázott, és véletlenül lavinát indított el, ami azonnal elsodorta négy társát.

A helyi hatóságok jelentéséből kiderül, miszerint vasárnap három hegymászó vesztette életét egy lezúduló lavina miatt Washington államban, amikor a hatfős csoportjukkal a Colchuck Peak hegyet akarták megmászni.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A Chelan megyei seriffhivatal hozzátette, mindez állítólag azt követően történt, hogy a vezető hegymászó hibázott, és véletlenül lavinát indított el, ami azonnal elsodorta négy társát – derül ki a New York Post beszámolójából.

Az áldozatokat nem nevezték meg, így egyelőre annyit lehet tudni róluk, hogy egy 60 éves New York-i nő, egy 66 éves New Jersey-i férfi és egy 53 éves connecticuti férfi halt meg, s a negyedik személy, egy 56 éves New York-i férfi súlyos sérülések nélkül úszta meg az esetet.

Ő két másik túlélővel együtt gyalogszerrel jutott vissza a táborba, ahol egy túrázó várta őket, aki magára vállalta a feladatot, hogy éjszaka 12 kilométert gyalogoljon a nagy hóban, hogy aztán reggel segítséget tudjon hívni.

A mentők hétfő délután értek a helyszínhez, ám a holttesteket egyelőre nem tudták felhozni a lavinaveszély miatt, így biztonságos helyre szállították a túlélőket, de a szakemberek kedden sem térhettek vissza a Colchuck Peak hegyhez, mert három újabb lavina zúdult le.