Clouds
21 Budapest
Dollár
360,18 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,72 Ft
Bitcoin
23,068 $

Kreml: elfogadhatatlan és megbocsájthatatlan Biden retorikája

Fotó: Twenty20
Európa
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Kreml szóvivője elfogadhatatlannak és megbocsáthatatlannak nevezte az ilyen retorikát egy olyan elnöktől, akinek bombái százezreket öltek meg világszerte.

Az orosz külügyminisztérium közölte, hogy Joe Biden amerikai elnök Vlagyimir Putyinról tett elfogadhatatlan kijelentései a kapcsolatok megromlásának szélére sodorják a kapcsolatokat. 

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Joe Biden amerikai elnök a múlt héten „háborús bűnösnek“ nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, ennek következtében John Sullivant, az Egyesült Államok oroszországi nagykövetét hétfőn beidézték, és átadtak neki egy tiltakozó jegyzéket az ügy miatt.

„Március 21-én az orosz külügyminisztériumba beidézett John Sullivan amerikai nagykövetet hivatalosan beidézték és tiltakozó jegyzéket adtak át neki Joe Biden fehér házi elnöknek az orosz elnökhöz intézett közelmúltbeli elfogadhatatlan megjegyzéseivel kapcsolatban“áll a dokumentumban.

A külügyminisztérium később megszólalt, és közölték, hogy minden Oroszországgal szembeni lépésre határozottan fognak reagálni. 

„Az amerikai elnök ilyen kijelentései, amelyek méltatlanok egy ilyen magas rangú államférfihoz, az orosz-amerikai kapcsolatokat a megromlás szélére sodorták. Figyelmeztettünk, hogy az Oroszországgal szembeni ellenséges lépésekkel szemben határozottan fellépünk“ – közölték.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő a RIA Novosztyinak nyilatkozva elfogadhatatlannak és megbocsáthatatlannak nevezte az ilyen retorikát egy olyan elnöktől, akinek bombái százezreket öltek meg világszerte.

A Kreml Biden ilyen megjegyzéseit ingerlékenységének és feledékenységének tulajdonította. Peszkov hangsúlyozta, hogy nem ez volt az első személyes sértés egy amerikai elnöktől Putyin felé.