Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,95 Ft
Euró
385,23 Ft
Font
451,18 Ft
Bitcoin
69,755 $

Koronavírus – télen a jelenleginél is súlyosabb lehet a helyzet

Az egyik legelismertebb brit tudományos társaság arra figyelmeztet, hogy ezen a télen különösen súlyos időszak vár az egészségügyi ellátórendszerekre, mivel a koronavírus-járvány egy minden eddiginél magasabb tetőpontjára érhet.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az egyik legelismertebb brit tudományos társaság arra figyelmeztet, hogy ezen a télen különösen súlyos időszak vár az egészségügyi ellátórendszerekre, mivel a koronavírus-járvány egy minden eddiginél magasabb tetőpontjára érhet.

A téli időszak számos helyen az eddigiek során is súlyos terhet rótt az egészségügyi ellátórendszerekre, mivel az olyan betegségek, illetve események, mint az asztma, a szívroham és a stroke gyakrabban történnek a téli hónapokban. A hideg hőmérsékletek pedig az olyan vírusos betegségek terjedésének is remekül kedveznek, mint az influenza. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Ennek kapcsán pedig számos tudós arra figyelmeztet, hogy ez a koronavírus esetén sem lehet másképpen, így az országoknak érdemes már most felkészülniük arra, hogy a téli hónapok során berobbanhatnak az esetszámok, és akár még súlyosabb lehet a téli járványkitörés, mint amit az első hullám során tapasztaltunk.

https://liner.hu/all-a-bal-az-usa-ban-a-kulfoldi-diakokra-vonatkozo-oktatasi-tiltas-miatt/

Ennek a hátterében többek között az áll, hogy a hideg időjárás miatt több időt töltünk olyan beltéri helyeken, amelyeknek nem megfelelő a szellőztetése. Ezt azért nagyon fontos megjegyezni, mert a koronavírus az egyik leghatékonyabban pont ezen körülmények között tud terjedni. Ezen felül a COVID-19 tünetei rendkívül hasonlóak a szokásos téli légúti betegségekéhez, így még a vírus azonosítása is komoly kihívást okozhat.

A brit Orvosi Tudományos Akadémia számszerűsítette is a potenciális katasztrófát, ami rendkívül vészjósló: ezek alapján 2020 szeptembere és 2021 júniusa között a koronavírus szövődményei miatt közel 120 000 ember veszítheti életét a brit kórházakban.

Az akadémia által „elképzelhető legrosszabb forgatókönyvnek” nevezett jóslathoz pedig nem számolták hozzá a szociális otthonokban bekövetkező potenciális haláleseteket, ami csak Nagy-Britanniában a 45 000 halálos áldozat 30%-át tette ki.

https://liner.hu/hiaba-a-rengeteg-halalos-aldozat-a-britek-nem-hajlandok-maszkot-viselni/

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.