Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
364,20 Ft
Euró
394,87 Ft
Font
467,76 Ft
Bitcoin
69,532 $

Legkevesebb 10 egyiptomi nő és gyerek halt meg egy kompbalesetben a Níluson

Legkevesebb 10 egyiptomi nőről és gyerekről tudhatunk, akik már biztosan nem élték túl a halálos szerencsétlenséget.

...svg content...Fotó: UnsplashQ/Mo Gabrail
Afrika

Hujber Dávid

Szerkesztő

A helyi egészségügyi hatóságok jelentése szerint legkevesebb 10 egyiptomi nő és gyermek vesztette életét kedden, amikor egy körülbelül két tucat embert szállító kisbusz lecsúszott egy kompról, és belezuhant a Nílus folyóba Kairó mellett. Egyelőre nem ismertek a pontos körülmények, és kilenc másik utas pedig megsérült ugyanebben a balesetben.

Az állami média azt mondja, legalább öt nőt keresnek, így félő, hogy tovább nő az áldozatok száma. A buszt már kiemelték a folyóból, és folytatják a mentési munkálatokat. A sérültek közül hatot a helyszínen láttak el, hármat pedig kórházba szállították, de nem részletezték a sérüléseiket. Soron kívül Havas Henrik az ATV-botrányról: az adatgyűjtésről tájékoztatni kellett volna Magyar Pétert

Az AP olyan információk birtokába jutott, amik megerősítik, az áldozatok közül hatan kiskorúak voltak. Többségében nők ültek a buszon, akik munkába tartottak, amikor megtörtént a tragédia, melynek kapcsán őrizetbe vették a sofőrt.

Egyiptomban gyakoriak a komp-, vasút- és közúti balesetek, elsősorban a rossz karbantartás, illetve a szabályozás hiánya miatt. Februárban egy napszámosokat szállító komp süllyedt el a gízai Nílusban, fedélzetén 15 emberrel, akik közül 10-en életüket vesztették.