Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,392 $

Újabb megrázó információk láttak napvilágot a halálos verőcei hajóbalesetről

A kishajó a balesetben szinte felismerhetetlenségig összeroncsolódott, az orra teljesen szétnyílt.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Baleset

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, szombat éjjel egy szállodahajónak ütközött neki egy motorcsónak a Dunán, utóbbi fedélzetén nyolc fő tartózkodott, egy olasz férfi és hét magyar társa. A magyarok közül egy fiatal férfi és egy nő holttestét már megtaláltak, öt személyt viszont még eltűntként keresnek. A motorcsónak a baleset következtében darabokra tört, nagy erővel és sebességgel vágódott neki a szállodahajónak.

A roncs kiemeléséről videó készült, azt ezen a linken keresztül lehet megtekinteni. Illetve a háttérben már rekonstruálhatják, mi történt pontosan, ki hibázhatott, ami több ember életébe került. A Tények információja szerint a 20 év körüli Boglárka az egyik áldozat, akinek egyik ismerőse elmondta, nagyjából fél órával a tragédia előtt beszélt vele telefonon.

Mint kiderült, a lány barátja a baleset előtt kérte meg a kezét, Bogi pedig azt mondta: soha nem volt ilyen boldog. Mindemellett úgy tudni, a magyar utasok közül öten a Pest Vármegyei Sülysápon éltek, s az eltűntek között egy testvérpár is van, akik Püspökladányból származnak. Eddig egy túlélőről tudni: a hajón utazó olasz férfi vérző fejjel úszott ki a partra, fej- és kulcscsontsérüléssel vitték kórházba.

A szállodahajó az ütközés után folytatta az útját, állítólag a kapitány nem vette észre a balesetet. Komáromnál állították meg őket, innen viszont már csak a cseh férfi nélkül mehettek át Ausztriába, akit a rendőrök őrizetbe vettek több ember halálát eredményező segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A Tények beszámolójából az is kiderül: a kapitányt már kihallgatták, aki a gyanú szerint a baleset után nem riadóztatta a személyzetét és semmit sem tett azért, hogy a baleset áldozatait kimentsék a vízből – ezért vették őrizetbe. A rendelkezésre álló információk szerint egyelőre még nem tett vallomást.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.