Két hét alatt beoltaná összes dolgozóját az Audi

Győr, 2017. május 23. Szakemberek dolgoznak az Audi Hungária Zrt. győri karosszériaüzemében 2017. május 23-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Audi Hungária két hét leforgása alatt oltóközponttá alakulna, és beadná a vakcinákat mind a 12 ezer alkalmazottjának.

A győri Audi 2020-ban legyártott a 38 milliomodik motort és másfél milliomodik autót, a gyár továbbra is az Audi Q3-as modellre, valamint annak továbbfejlesztett változataira építhet – írta a Telex hírportál.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Habár a tavalyi számok elmaradtak a 2019-estől, az éves beszámoló alapján mégis jelentős bevételre tettek szert, az Audi pedig 171 millió eurót fektetett a győri gyárába, illetve a fejlesztésekbe.

Dr. Knáb Erzsébet, az Audi személyügyekért felelős igazgatója elmondta, a második hullám óta 900-an betegedtek meg koronavírusban a 12,2 ezer fős személyzetből. Jelenleg 288 fertőzöttről tudnak, miközben 620-an már meggyógyultak a betegségből, hárman kórházban lábadoznak, egy munkás pedig életét vesztette.

A cégnél folyamatosan tesztelnek, sőt a személyügyi igazgató bejelentette, azt kezdeményezték, hogy ideiglenesen oltócentrummá alakuljanak:

„Az egészségmenedzsmentünk mindent másodpercre pontosan kidolgozott, két hét alatt be tudnánk oltani a 12 ezer munkatársunkat, amennyiben lenne vakcina. Ha lesz, azonnal, vagyis 24 órán belül elkezdjük az oltást, az egyetlen megoldásnak tartjuk ebben a helyzetben.”

Knáb hozzátette, a szakszervezettel hároméves megállapodást kötöttek, melynek értelmében évenkénti béremelés és foglalkoztatási garancia jár az ott dolgozóknak, ezáltal megtarthatják a szakavatott munkaerőt.