Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Szijjártó Péter támogatja Kocsis Máté javaslatát: törvényileg korlátozná a kommentelést

Elmondása szerint egyetért azzal, hogyha “valaki interneten vagy bárhol valaki más megölésével fenyeget, valakinek a megölésére szervezkedik, akkor azt komolyan kell venni”.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Elmondása szerint egyetért azzal, hogyha “valaki interneten vagy bárhol valaki más megölésével fenyeget, valakinek a megölésére szervezkedik, akkor azt komolyan kell venni”.

Az ATV kérdésére közölte Szijjártó Péter, hogy neki „nem fér bele”, hogy bárki bárkinek a haláláról filozofáljon egy kommentben, vagy bárkinek a megöléséről írjon, ezt pozitív színbe tüntesse fel, „mint valami jó dolog, vicc és arra szervezkedjen”. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Mint ismert, Kocsis Máté kezdeményezte, hogy államilag, törvényi úton legyenek korlátozva az életellenes, emberi méltóságot sértő kommentek. Szerinte ezzel ugyanis elejét lehetne-e venni a Robert Fico elleni merénylethez hasonló támadásoknak.

A portál közlése szerint amikor a Fico merénylet kapcsán egy pénteki sajtótájékoztatón kérdést intéztek hozzá, a külügyminiszter közölte, potenciális rosszindulatú emberek malmára nem akarják hajtani a vizet, ezért a személyes biztonságával kapcsolatos kérdésről nem beszélt.

Ugyanakkor azt közölte, szerinte helyes Kocsis Máté frakcióvezető kezdeményezése, hogy “ezt gátak, határok közé szorítsuk”. Több másik kormánypárti politikussal együtt a külügyminiszter is tévesen azt állította, a merénylő baloldali volt, noha a szlovák lapok az Origo és az Index félrefordításai után több cikket is közöltek ennek tisztázására. Szijjártó közölte:

„Az nekem nem fér bele a jópofa, arc nélküli kommentelgetésbe. Mégiscsak emberéletekről beszélünk. Robert Fico esete megmutatta, hogy sajnos itt Közép-Európában is előállhat olyan helyzet, hogy politikai okokból egy baloldali progresszív merénylő megtámadhat egy miniszterelnököt, csak mert szuverén békepárti politikát folytat.”