Kerkez Milos valóságos sprintkirály a Premier League-ben

MTI/EPA/ANDREJ CUKIC
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Senki nem teljesített nála jobban ebben a mutatóban.

Az elmúlt átigazolási időszak egészen kivételesen sikerült magyar szempontból, hiszen két játékos is a Premier League-be igazolt, ráadásul mindketten meghatározó szerepet kaptak új csapatukban.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

Szoboszlai Dominik már meg is szerezte első gólját a Liverpool színeiben, ám csakúgy, mint a magyar válogatott csapatkapitányára, a Bournemouthban szereplő Kerkez Milosra is fontos feladatok hárulnak.

A mindössze 19 éves játékost hasonlóan Szoboszlai Dominikhoz eddig a csapat minden mérkőzésén bevetették, ami egyáltalán nem meglepő, lévén ő a Bournemouth legjobb sprintere.

Az idei szezon során eddig egyetlen más játékos sem sprintelt többet Kerkeznél, amivel a klub a hivatalos facebook-oldalán dicsekedett el, számszerűsítve a magyar játékos teljesítményét.

Kerkez eddig 283 sprintet tudhat maga mögött, ami impozáns szám, tekintve, hogy még csupán az ötödik forduló következik a Premier League-ben. A Bournemouth vasárnap a Chelsea csapatával csap össze, egészen biztos, hogy a Kékek ellen is szükség lesz a kiemelkedő futóteljesítményre.