Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

A Take-Two-vezér elhintette, mennyibe kerülhet majd a GTA 6

Kissé ellentmondásos az, amit most mond, hiszen a Take-Two az első nagy cégek között volt, melyek látványosan emelték a felsőkategóriás játékok árát.

...svg content...Fotó: Rockstar Games
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mióta fény derült arra, hogy 2025 év végén debütálhat a sokak által várva várt GTA 6, egyre többen tanakodnak azon, vajon mennyibe fog kerülni a több mint 10 éven át fejlesztett cím. A legtöbben azon az állásponton vannak, hogy a valaha megjelent legdrágább cím lesz, ami érthető is a cég múltbeli lépéseit tekintve.

Elvégre a Take-Two az első nagy cégek között volt, melyek látványosan megemelték a felsőkategóriás játékok árát. Ennek kapcsán Strauss Zelnick vezérigazgatót nemrég megkérdezték, mit gondol a GTA franchise és a teljes portfólió „árdinamikájáról”. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Zelnick ugyan nem kívánt közvetlenül nyilatkozni, és nem is erősített meg semmit a Grand Theft Auto 6 ára kapcsán, elárult pár dolgot a Take-Two általános vélekedéséről, miszerint a vállalat az „értéket” szem előtt tartva árazza termékeit:

„Folyamatosan több tartalom válik elérhetővé, és tényleg arra törekszünk, hogy mindig nagyszerű értéket nyújtsunk. Arra összpontosítunk, hogy több értéket nyújtsunk, mint amennyit felszámítunk. És ez az egyik fő szempontunk. És minden alkalommal, amikor árat állapítunk meg, biztosak akarunk lenni abban, hogy ez jó hír a fogyasztó számára; hogy az élmény messze felülmúlja a költségeket. Ez a cél.”

Ebből tehát nem derült ki, hogy mennyibe fog kerülni a GTA 6, ám az elég beszédes, hogy a Take-Two nemrég emelte árait: a GTA + tagság ára nemrég 33 százalékkal emelkedett. Az áremelés épp akkor lépett életbe, amikor az L.A. Noire-t felvették a szolgáltatásba; a Red Dead Redemption már szerepel a katalógusban, ahogy a GTA: The Trilogy – The Definitive Edition is.

A Take-Two egyelőre nem közölt semmit a GTA+ nyereségességéről vagy bevételi eredményeiről, de a cég az évek során elhintette, hogy a mikrotranzakciókból bevételt szerző GTA Online rengeteg pénzt hozott a konyhára.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.