18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,77 Ft
Font
470,37 Ft
Bitcoin
64,069 $

Meghalt Irán elnöke, felvételeken az összeroncsolódott helikopter

Irán elnöke minden bizonnyal életét vesztette, mellette mindenki mással is, akik a helikopteren ültek.

...svg content...Fotó: Az iráni elnöki hivatal képén Ebrahim Raíszi iráni (b) és Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök a két ország által a határfolyó Arakszon épített Kiz-Kalaszi duzzasztógát avatóünnepségén 2024. május 19-én. MTI/EPA/Iráni elnöki hivatal
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Derült égből villámcsapásként érte Irán elnökének hívőit a lezuhant helikopter, amin többek között az ország vezetője és a külügyminiszer ült. Több mentőcsapat egyszerre kereste a gépet, majd órákkal később rátaláltak a roncsra a ködös időben, ami jelentős mértékben nehezítette meg a kutatást.

Irán részéről továbbra sem érkezett hivatalos megerősítés arról, hogy az elnök már nincs életben. Az orvosok azonban bejelentették, nem találtak életjelet a roncs körül, ami még egyértelműbbé teheti az iráni elnök halálát. A zuhanás körülményei egyelőre nem ismertek, jelenleg is vizsgálják a helyszínt, hogy pontosan mi történhetett.

Közben az iráni média és más nemzetközi médiumok fotókat, videókat osztottak meg a helyszínről, ahol Raisi helikoptere található. A fotókból egyértelműen kivehető, hogy a gépből szint semmi nem maradt, az teljesen összeroncsolódott egy hegyoldalon.

Immáron hivatalos, Raisi iráni elnök a helikopter több utasával együtt életét vesztette. Amirabdollahian külügyminiszter, aki szintén a gépen tartózkodott, ugyancsak meghalt a becsapódás következtében, amit több iráni hírügynökség is megerősített. Az iráni törvények értelmében az ország vezetését ideiglenesen Mohszen Mokber első alelnök veszi át.