Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,66 Ft
Font
470,67 Ft
Bitcoin
64,498 $

40 keresőcsapat indult az eltűnt iráni elnök keresésére, drónokat is bevetnek

A 40 keresőcsapat mellett 8 mentőautó is úton van a helyszínre.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera legfrissebb információi szerint 40 keresőcsapat indult az eltűnt helikopter keresésére, illetve 8 mentőautó is úton van a helyszínre. Több drónt is bevetettek a keresési műveletekben.

Fouad Izadi, a Teheráni Egyetem világtudományi professzora szerint azonban a csapatok nem tudtak kapcsolatba lépni a helikopter fedélzetén tartózkodókkal. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Izadi rámutatott, két lehetőség van: vagy egy nagyon súlyos baleset történt, vagy a területen nincs mobilhálózat. Úgy tudni, a helikopter a Sungun nevű rézbánya közelében zuhant le. Ez Irán Kelet-Azerbajdzsán tartományában, Dzsofa és Varzaqan között található.

A terület nagyjából 70-100 kilométernyire van Tabriz városától, Irán egyik legnagyobb városától, ahová az iráni elnök és a külügyminiszter is tartott. Az iráni Vörös Félhold azt mondja, hogy 14 külön csapatot küldtek a térségbe.

A csapatok már megérkeztek a területre, azonban nem a konkrét helyszínre, ahol a helikopter lezuhant. Az ő munkájukat is nagyban befolyásolják a mostoha időjárási viszonyok.

Orbán Viktor szerint egyre inkább a migránsok országa lesz Németország

A magyar miniszterelnök erősen tart attól, hogy Németország nem az ott született németek kezébe kerül, hanem az a migránsoké lesz.

Gareth Southgate: megértjük a csalódottságot a teljesítményünk miatt, jogos a kritika

Az angol válogatott szövetségi kapitánya elismerte, a szurkolók jogosan vannak felháborodva a válogatott teljesítményén, s ígéretet tett, mindent megtesznek, hogy javítsanak a dolgokon.