Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
372,31 Ft
Euró
397,66 Ft
Font
470,67 Ft
Bitcoin
64,498 $

Hivatalosan is bejelentették Szoboszlai új edzőjét, megvan Klopp utódja

Megtörtént a nagy bejelentés, Jürgen Klopp utódja Arne Slot lesz, aki Szoboszlai Dominik új edzőjeként fog dolgozni az angol bajnokságban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Fleur
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Liverpool győzelemmel köszönt el Jürgen Klopptól vasárnap délután egy nagyon érzelmes mérkőzés végén. A legendás német edző szép szavakat fogalmazott meg a sok ezres közönség előtt, és valószínűleg milliók figyelték a televíziók előtt ülve, miket mond azt követően, hogy pihenőre megy, ami saját döntése volt.

Az öltözőben is legalább annyira megható módon beszélt, majd pár órával később már a színpadon táncolt a búcsúbuliján. Ma pedig eljött az a bizonyos pillanat, amikor hivatalosan is bejelentette a Liverpool, hogy Arne Slot érkezik Klopp helyére, aki minden jót kívánt az utódjának a kispadon.

Egy szintén fiatal edző lesz a Liverpool új trénere, aki még mindig csak 45 éves, és a Feyenoordot hagyja ott élete legnagyobb lehetőségéért. Hivatalosan csak június első napjától veszi át a posztot, de addig nem rendeznek meccseket, mivel a Liverpool kiesett az FA-kupából és az Európa-ligától is búcsúzott.

Slot 1995-ben debütált a holland bajnokságban a felnőttek között az FC Zwolle színeiben, ahol egészen 2002-ig játszott. Ezt követően pár éven át a NAC Breda játékosa volt, ott is a középpályán igyekezett segíteni, és nem lehetett azt mondani, hogy nem veszélyes a kapura. Az első csapatában 164 meccs alatt 50 gólt szerzett, addig a NAC Bredánál 142 mérkőzés során 21x talált be.

A Sparta Rotterdam volt a harmadik állomása, ott már csak 6 gólt lőtt 54 meccsen, és közben 2009 és 2010 között kölcsönben szerepelt a nevelőklubjánál. Végül a PEC Zwolle színeiben vonult vissza 2013-ban 74 meccs és 16 gól után. Összesen 462 mérkőzésen játszott Hollandiában, és kerek 100 gólt gyűjtött. Edzőként a Cambuur volt az első csapata 2016-ban, aztán jött az AZ 2019-től 2020-ig, míg a Feyenoordot 2021 és 2024 között irányította.

Orbán Viktor szerint egyre inkább a migránsok országa lesz Németország

A magyar miniszterelnök erősen tart attól, hogy Németország nem az ott született németek kezébe kerül, hanem az a migránsoké lesz.

Gareth Southgate: megértjük a csalódottságot a teljesítményünk miatt, jogos a kritika

Az angol válogatott szövetségi kapitánya elismerte, a szurkolók jogosan vannak felháborodva a válogatott teljesítményén, s ígéretet tett, mindent megtesznek, hogy javítsanak a dolgokon.