Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

Megöltek egy vezető ellenzéki politikust az Afrika Kupa helyszínén

Fotó: EPA/Samuel Shivambu
not image

Nagy Noel

2022. január 13. - 00:10

Az elmúlt évek során meglehetősen sokat romlott a közbiztonság helyzete Kamerunban, amely miatt az Afrika Kupával összefüggésben is sokan aggodalmukat fejezték ki.

Egyelőre ismeretlen fegyveresek támadtak egy prominens ellenzéki képviselőre, aki a kameruni Szociáldemokrata Front ellenzéki párt vezetője volt – derül ki a The East African beszámolójából.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

A haláleset a Kamerun északnyugati részén található anglofón régióban történt, ahol különböző szakadár mozgalmak állnak folyamatosan harcban a kormányerőkkel, hogy létrehozzanak egy önálló, angol nyelvű államot, Ambazóniát.

Egyelőre nem tudni pontosan, mi állhat a brutális támadás mögött, azonban a régióban egyáltalán nem számít ritkaságnak a közbiztonság hiánya. Az anglofón szakadárok mindenképpen új államot szeretnének, mert úgy érzik, elnyomja őket a francia nyelven beszélő többség.

A különböző humanitárius szervezetek adatai alapján az ellenzéki képviselő halálával már legalább 3500 ember vesztette életét az anglofón válság kirobbanása óta, valamint legalább egymillió ember kényszerült elhagyni az otthonát.

A szakadárok pedig már az Afrika Kupára vonatkozóan is fenyegetéseket tettek korábban, amit éppen Kamerunban rendeznek idén. A tornát hat városban bonyolítják le, köztük a délnyugati részen található Limbében, amely szintén komoly biztonsági problémákkal küzd.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.