Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

“Putyin jól tudja, hogy hibát követett el Ukrajnával, de sosem fogja beismerni”

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sekszna folyón átívelő cserepoveci Arhangelszkij híd avatóünnepségén vesz részt videokonferencia keretében vidéki rezidenciáján, a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban 2022. augusztus 10-én. MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 17. - 21:32

A tisztviselő szerint hat hónapra lehetünk attól, hogy a háború véget érjen, ebben pedig több tényező is közrejátszik.

James Stavridis, a NATO volt szövetséges főparancsnoka vasárnap arról nyilatkozott, miszerint Vlagyimir Putyin “tisztában van vele, hogy hibát követett el az ukrajnai invázióval, de ezt soha nem fogja beismerni”. 

Soron kívül Fürjes Balázs: a futball hazatér, Magyarország újra csúcsra érhet (videó) 

Kifejtette, hogy az orosz államfő továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a katonai szövetség “valahogyan sarokba szorította őt, bele ebbe a konfliktusba”, ám a lelke mélyén biztosan érzi, hogy nem ez az igazság. 

“Szerintem azokban a sötét, csendes hajnali órákban, amikor felébred, mindig rádöbben mekkora hibát vétett, de ezt sosem fogja nyilvánosan beismerni. Soha. Továbbra is fenntartja azt a fikciót, hogy Ukrajnát neonácik irányítják, ami egyszerűen nevetséges” – mondta. 

Stavridis azt is megosztotta, véleménye szerint hat hónapra lehetünk attól, hogy a háború véget érjen, és a felek közös megegyezésre jussanak, ebben pedig közrejátszanak azok a nehézségek is, amelyekkel Putyin szembesül – írta a Newsweek

Elmagyarázta, mindkét oldal nehéz helyzetbe kerülhet fél év múlva, az orosz vezető legfőképp amiatt, ahogyan “pocsékolja” az orosz sereget és felszereléseit, Zelenszkij pedig azért, mert előbb-utóbb rá fog döbbeni, hogy a Nyugat türelme, valamint a pénz- és fegyveráramlások nem végtelenek.