Hazakerült egy cica, aki 15 éve csavargott el otthonról

not image

Kornis Vivien

2021.március.3 - 01:15

Újra egyesült a gazdájával egy cica, aki 15 éve lépett meg otthonról.

A barna cirmos Brandy hétfő délután tért haza Charles-hoz, aki 2005-ben fogadta örökbe az akkor 2 hónapos macskát. Az AP Hírügynökség szerint Charles alig tudta elhinni, hogy ennyi év után előkerült a cica.

Megláttam, az ölembe vettem, erre ő rögtön dorombolni kezdett. Nagyon elérzékenyültem. Jó érzés volt újra a karjaimban tartani

– mondta el a férfi, aki azt is hozzátette, sírva fakadt, amikor arra gondolt, milyen régen látta Brandyt utoljára.

A cicára vasárnap találtak rá Palmdale-ben, körülbelül 45 kilométernyire a Los Angeles-i San Fernando völgytől, ahol Charles él. A férfi elmondta, hogy néhány hónappal azután csavargott el a macska, miután örökbe fogadta őt. Brandy gazdája mindent megtett azért, hogy rátaláljon a cicára: körbejárta a környéket, felkereste a menhelyeket és teleragasztotta a szomszédságot a macska képével, de nem járt sikerrel.

Nagyon elszomorodtam. Vissza szerettem volna kapni, hiszen amikor örökbe fogadtam, vállaltam az erkölcsi kötelességet, hogy élete végéig gondolkodni fogok róla

– mesélte Charles. Attól tartott, hogy a cicát elüthette egy autó, vagy egy prérifarkas ragadta el. 

Abban bíztam, hogy valaki hazavitte őt az utcáról, hogy gondoskodjon róla, és úgy tűnik, pontosan ez történt

– árulta el Charles. Idővel feladta a keresést, új otthonba költözött a városban és két cicát is örökbefogadott, vasárnap azonban az egyik helyi menhely és a Brandy chipjét gyártó cég is telefonon kereste a férfit, és azt állították, rátaláltak a macskára.

Brandy annyira alultáplált volt, amikor előkerült, hogy éppen csak annyit nyomott, mint kölyökkorában, és karmai is olyan hosszúra nőttek, hogy már egészségügyi veszélyt jelentettek számára. Valaki úgy fogadhatta be a cicát, hogy meg sem próbálta kideríteni, ki lehetett a valódi gazdája és valószínűleg néhány hónapja újra az utcára került a négylábú.